Annonce
Basketball

Lemvig fik store klø af de forsvarende mestre

I det mindste kan chefcoachen i Lemvig Basket glæde sig over, at Kali Koening, som her dribler med bolden, lørdag scorede 22 point. Denne gang havde hun en anelse mere held med sine forsøg på tre point. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det blev en af de største nederlag for Lemvig nogensinde, da BK Amager knuste sine vestjyske gæster med 95-56. En forfærdelig første periode kickstartede basketdamernes sjette nedtur i streg.

Amager: Lige over Lemvig-spillernes hoveder hang fem diplomer med forskellige årstal. "Danmarksmester" stod skrevet med fed på de fem certifikater hængende fra loftet.

Ikke rare fakta at blive mindet om for Lemvigs basketdamer, som måtte lægge den over fire timers lange bustur og et hav af nederlag bag sig for en stund.

Bundproppen i ligaen fik dog den værst tænkelige start. Skæve forsøg var ikke i nærheden af kurven, og hjemmeholdet, der senest vandt DM i sidste sæson, trumlede gæsterne over. 9-0 lyste tavlen efter bare to minutter.

Første periode blev en magtdemonstration, hvor Lemvig blev underkuet i alle spillets facetter. Da ligaens topscorer, Sofia Paska, også brændte de oplagte chancer, kaldte chefcoach Ivana Udovalieva en timeout.

Nu blev det snart decideret pinligt, hvis ikke Lemvig fik styr på sine dumme boldtab og dårlige skud.

- Problemet er, at når vi bliver frustreret, så falder vi ned i et dybt hul, der tager lang tid at komme op af, fortæller den skuffede coach efter den sjette tabte kamp i træk.

Annonce

Kampen i tal

BK Amager - Lemvig Basket 95-56 (23-5) (25-18) (27-17) (20-16)

Dameligaen

Topscorere fra Amager: Ruth Sherrill 25, Ena Viso 18, Elisabeth Brynaa Hansen 11.

Topscorere fra Lemvig: Kali Koenig 22, Madison Dackin 7, Cristina Pages Andreu 6.

Mestrene tog pladsen

De vise ord fra træneren var bare ikke nok til at dirke låsen op for de rødklædte Lemvig-spillere, der var bagud med 21-5.

Alt i mens de frustrerede gæster forsøgte at rette op på den forfærdelige efter timeouten, stod Ivana Udvoalieva tilbage på sidelinjen med armene over kors og pustede ud.

Ti minutter var spillet, og lørdagen syntes allerede at have varet forevigt.

- Vi bakkede hver gang, Amager kom tæt på os. Ikke fordi de var skræmte som sådan men mere overraskede over hvor meget kontakt, der var. Det tror jeg ikke, mine spillere har været vant til, inden de kom til den her klub, siger Ivana Udovalieva.

Lemvig gik til halvleg bagud med 48-23.

Hvornår vender det?

At indhente 25 point på to perioder mod et af Danmarks bedste hold må siges at være tæt på umuligt. Særligt for et mandskab, der har tabt alt, hvad de har rørt ved.

Tilskuerne i Amager-Hallen fik da heller ikke et udehold med ild i øjnene at se efter pausen. I tredje periode bukkede lemvigerne under for Amager-damernes høje pres og tabte bolden gang på gang.

Lettere udmattede og opgivende handlede det for ligaens aktuelt dårligste hold om at have æren i behold til slut.

- Nu er vi snart nået til det punkt, hvor vi skal sætte vores præg på kampen og tvinge de andre til at spille vores spil. Det her var et af de grimmeste nederlag, vi har haft, siger chefcoachen efter resultatet på 95-56.

Lørdagens store lussing minder unægtelig meget om kampen mod Hørsholm 79'ers for lidt over et år siden. Dengang led Lemvig sit største nederlag nogensinde med cifrene 110-52.

Netop nordsjællænderne fra Hørsholm venter i næste kamp for Lemvig Basket. Uden tvivl en skræmmende opgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce