Annonce
Lemvig

Lemvig har landets laveste arbejdsløshed

Der har kun været begrænset trafik med arbejdsløse til jobcentret i Lemvig Kommune hen over sommeren. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Hjælpepakker har været med til at holde hånden under arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune under coronakrisen, mener jobcenterchef
Annonce

Lemvig: Efter et hårdt forår, hvor coronakrisen var hård ved arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune, er der nu efter alt at dømme lys forude.

I hvert tilfælde kunne jobcenterchef Frank Rud Jensen glæde sig over, at Lemvig Kommune ved udgangen af både jul og august havde landets laveste arbejdsløshed. 2,7 procent var registreret ledige, da tallene for august lå klar.

- Det er første gang i mange år, at vi har haft den laveste arbejdsløshed. Vi har også været ramt af stigende arbejdsløshed, men ikke helt så hårdt som vores nabokommuner og resten af landet, siger Frank Rud Jensen.

I tal betyder det, at der nu er omkring 310 ledige i kommunen.

Da coronakrisen ramte Danmark og store dele af verden i foråret, steg arbejdsløsheden i Lemvig Kommune til 4,1 procent ved udgangen af april. Traditionelt sker der dog et fald i arbejdsløsheden i Lemvig hen over sommeren, men årets fald betød, at man var tæt på at komme ned på niveauet for ledige fra sidste år, hvor der var 2,2 procents arbejdsløshed.

Annonce

Godt samarbejde

Frank Rud Jensen har ikke nogle tal på, hvilke brancher, der har været med til at bidrage til, at arbejdsløsheden er faldet hen over sommeren.

- Det er selvfølgelig træls for dem, der bliver ramt af arbejdsløshed. Men vi har ikke eksempelvis et messecenter som i Herning, der har været rigtigt hårdt ramt af krisen og dermed en stor ledighed. Vi kan dog se, at nogle af de virksomheder, der har været ramt af arbejdsløshed er dem, der står for blandt andet foredrag, rejser eller større arrangementer, siger jobcenterchefen.

- Der har også været et godt samarbejde mellem borgerne, jobcentret, virksomhederne og A-kasserne for at vi kan nå til det resultat med så få ledige, tilføjer Frank Rud Jensen.

Annonce

Ledighed vil stige

Jobcenterchefen forventer dog, at der hen over efteråret og vinteren vil ske en stigning i antallet af arbejdsløse igen.

- Det er noget, der er sæsonbetonet og som sker hvert år her i kommunen. Vi har en del der er beskæftiget i blandt andet fiskeri og på det grønne område, og her sker der traditionelt fyringer i efteråret, når der ikke er så meget at lave som på andre tider af året, siger han.

Selv om antallet af ledige for tiden ligger lavt, så er der stadig grund til at være opmærksom på arbejdsløshedstallene.


Der har også været et godt samarbejde mellem borgerne, jobcentret, virksomhederne og A-kasserne for at vi kan nå til det resultat med så få ledige

Frank Rud Jensen, jobcenterchef


- Der er virksomheder, der stadig har det svært, men vi er kommet godt gennem krisen med flere af de hjælpepakker, der blev stillet til rådighed af regeringen, da coronakrisen ramte i foråret. 96 virksomheder med tilsammen omkring 500 medarbejdere tog imod tilbuddet om at få lønkompensation og der er stadig et par virksomheder, der har en ordning med arbejdsdeling. Men hjælpepakkerne har været med til at kunne beholde medarbejderne på arbejdsmarkedet, siger Frank Rud Jensen.

Med de 2,7 procent arbejdsløse ligger Lemvig markant under gennemsnittet for arbejdsløsheden i de vestjyske kommuner, der går fra Herning i syd over Skive i øst til Lemvig og Struer i nord. Her er der samlet 3,5 procent arbejdsløse, mens der på landsplan er en arbejdsløshedsprocent på 4,7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce