Annonce
Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Sådan kender mange Nicolai Pugholm Hvid rundt omkring i de danske håndboldhaller. Liggende på gulvet i en brydekamp med en modstander. Foto: Frank Cilius/Scanpix
Nicolai Pugholm Hvid har spillet i flere ligaklubber og 1. divisionsklubber på oprykningskurs, men et miskmask af skader og uheld har betydet, at han i en alder af 26 år stadig har sin ligadebut til gode. Nu er han klar til at gribe den i Lemvig-Thyborøn Håndbold, der også henter fløjspiller hjem fra Sverige.

Lemvig: Som et ungt talent i TTH Holstebro var Nicolai Pugholm Hvid en del af ligatruppen, uden det nogensinde blev til debut på højeste niveau.

Siden har karrieren ført ham over Skive, hvor man tabte oprykningskampene, Randers, hvor holdet rykkede op, netop som han forlod klubben, og senest Skanderborg hvor han rev korsbåndet over, inden han havde spillet så meget som et minut. Den 26-årige forsvarsspecialist har således, til trods for masser af respekt i håndboldkredse, stadig sin ligadebut til gode. Nu kommer den, i Lemvig-Thyborøn Håndbold, hvor Nicolai Pugholm Hvid har sat sin underskrift på en toårig kontrakt.

- Jeg har jo kæmpet for at komme i ligaen i flere år, så jeg glæder mig helt vildt, og jeg er taknemmelig for, at Lemvig-Thyborøn Håndbold giver mig muligheden. Nu er jeg her i hvert fald, og så må jeg gribe chancen, og bevise at jeg hører til i ligaen, siger Nicolai Pugholm Hvid.

For vestjyden er det næsten som at vende hjem, og derfor ved han også, hvad det er for en klub, han skifter til.

- Det er ikke helt hjem til Holstebro, men det er derude vestpå, så det er rigtigt tæt på. Og Lemvig er en klub, jeg kender rigtig godt og ved har et godt klubmiljø, som jeg glæder mig til at blive en del af, siger Nicolai Pugholm Hvid.

Annonce

Nicolai har i flere år stået på vores ønskeseddel og er en spiller, jeg længe har haft i kikkerten, og derfor glæder det mig, at tingene kunne gå op, så vi nu kan få tilgang af Nicolai. Han er en spændende spiller med gode lederegenskaber og stærke kompetencer i forsvaret. I mine øjne er han en spiller, der er gået lidt under radaren, men som hører til i ligaen.

Lars Broe, sportschef.

Både i Randers-tiden og i Skive-tiden har Lemvig-Thyborøn Håndbold stået over for forsvars- og stregspilleren, og derfor ved man ganske glimrende, hvad det er for en type, man henter til klubben.

- Nicolai har i flere år stået på vores ønskeseddel, og han er en spiller, jeg længe har haft i kikkerten, og derfor glæder det mig, at tingene kunne gå op, så vi nu kan få tilgang af Nicolai. Han er en spændende spiller med gode lederegenskaber og stærke kompetencer i forsvaret. I mine øjne er han en spiller, der er gået lidt under radaren, men som hører til i ligaen, siger sportschef Lars Broe.

Den nye mand i LTH har på grund af sin korsbåndsskade reelt set ikke spillet en håndboldkamp i halvandet år, men det nye hjemmebanepublikum skal ikke frygte for hans fysik.

- Jeg startede med at træne igen midt i december og har trænet fuldt med lige siden, uden at mærke noget til skaden, så jeg er helt klar. Der kan virkelig ikke sættes en finger på Skanderborgs behandling af mig, men jeg savner at spille, og derfor skifter jeg til Lemvig, forklarer Nicolai Pugholm Hvid.

22 centimeter mere

På venstrefløjen bliver 21-årige Casper Ebbesen hentet hjem fra svenske Skövde, for at agere backup for Jørgen Rasmussen, hvilket han har prøvet tidligere, dengang de to var holdkammerater i HC Midtjylland.

Casper Ebbesen skal udfylde hullet efter Emil Sidelmann, der er blevet løst fra sin kontrakt. Men selv om de to spiller den samme plads, er det to meget forskellige typer fløje - alene målt på fysikken er der 22 centimeters højdeforskel på Sidelmann og Casper Ebbesen.

- Casper er en spændende tilføjelse, som vi ser store udviklingsmuligheder i. Han ligner med sine 2,02 meter nogle af de moderne fløje, vi ser mere af i international håndbold. Derfor skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at vi håber på at kunne udvikle Casper, så han kan gå ind og spille mere centralt i forsvaret, hvor han har fysikken til det, forklarer Lars Broe.

Casper Ebbesen har, ligesom Nicolai Pugholm Hvid, underskrevet en toårig kontrakt med Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KD efterlyser en kommunal ombudsmand

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce