Annonce
Lemvig

Lemvig Kommune får ikke lov til at sætte skatten op

Erik Flyvholm: Vi får ikke muligheden for at sætte skatten op næste år. Arkivfoto.
Mange indsigelser ændrede ikke et komma i forligsteksten, så budgetforliget bliver vedtaget på næste byrådsmøde
Annonce

Lemvig: Lemvig Kommune får ikke lov til at sætte skatten op med 0,3 procent, som et enigt byråd ellers havde håbet på. Det betyder, at der nu må trækkes godt syv millioner af kassen næste år, fordi budgettet ikke hænger sammen.

Et enigt økonomi- og erhvervsudvalg har sendt budgetforliget videre til byrådsmødet 7. oktober, hvor det skal endelig vedtages. Det er 2. og sidste behandling, og en lang række udvalg, institutioner med mere har sendt høringssvar ind, hvor de dels protesterede over planlagte besparelser, dels prist sig lykkelige for, der var andre besparelser, der ikke blev til noget.


Vi har fået mange gode svar. Vi har læst dem og taget dem med videre. Men det har ikke ændret på forliget

Erik Flyvholm (V), borgmester


Men de mange siders indsigelser ændrede ikke et komma i forligsteksten.

- Vi har fået mange gode svar. Vi har læst dem og taget dem med videre. Men det har ikke ændret på forliget, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Annonce

Balancerer ikke

I forliget havde man ikke kunnet få regnestykket til at balancere, så man satsede på to heste. For det første at Lemvig Kommune fik penge fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Det fik man ikke. For det andet på at få lov til at lade skatten stige. Lemvig Kommune var ikke med i den pulje af kommuner, der fik lov til det i første omgang. Håbet var så, at der var andre kommuner, der satte skatten ned, og det ville åbne op for, at blandt andet Lemvig Kommune kunne få lov til at sætte den op.

- Det er der intet, der tyder på, siger Erik Flyvholm, som også er med i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening, så han har derfor fingeren på pulsen på det område.

Lemvig Kommune kunne vælge at sætte skatten op alligevel. Men det ville både udløse en økonomisk straf til kommunen selv, og derudover en kollektiv straf til alle kommuner.

- Det havde vi aftalt på forhånd, at det ville vi ikke gå ind i, så vi undlader skattestigningen. Nu håber vi så, vi ikke kommer ud for det groteske, at andre så gør det, og vi skal betale en del af den kollektive straf. Så galt går det forhåbentlig ikke, siger borgmesteren.

Lemvig Kommune vil sandsynligvis så prøve at få lov til at sætte skatten op i 2022.

Der er ikke ændret synderligt på tallene gennem budget-fasen. Bundlinjen er den samme, som da man indgik forlig. Dermed står det 100 procent klart, at det er det, der bliver vedtaget i næste uge, da der ikke er fremsendt ændringsforslag.

Lemvig Kommune vælger det statsgaranterede udskrivningsgrundlag frem for at tage chancen med selvbudgettering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce