Annonce
Lemvig

Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær

Medarbejdere i Lemvig kommune kan også blive syge, men det sker alligevel ikke så tit som hos medarbejdere i andre kommuner. Arkivfoto
Nye tal viser, at Lemvig Kommune for fjerde gang på seks år bunder listen over sygefravær

Lemvig: For fjerde gang på seks år er Lemvig den kommune i landet, der har det laveste sygefravær. I gennemsnit havde de ansatte ved kommunen 9,9 sygedage i 2018. Det er hele fire-en-halv færre sygedage end kommuner med de højeste sygefravær

Det viser nye tal fra Kommunerne og Regionernes Løndatakontor, der netop er offentliggjort.

Analysen kommer en gang om året med det formål at sammenligne kommuner og vise, hvordan arbejdsforholdene er i de enkelte kommuner.

- Vi er glade og stolte over den fine placering. Vore medarbejdere skal have stor ros for det lave sygefravær. Det viser, at de har stor loyalitet overfor kommunen som arbejdsplads og overfor deres kolleger. Viljen til at hjælpe hinanden er stor, og det skaber et godt arbejdsklima, siger Lars Keld Hansen, kommunaldirektør i Lemvig Kommune.

Der er flere forklaringer på det lave sygefravær i Lemvig Kommune. Helt overordnet er Lemvigegnen præget af høj arbejdsmoral blandt ansatte i det offentlige og i private virksomheder. Det er egnens DNA , mener personalechef Ove Weller Nielsen.

- I kommunen er der et fint arbejdsklima. Ansatte tager ansvar for hinandens trivsel, og lederne er dygtige. Vi arbejder hele tiden på at forbedre arbejdsmiljøet, og det fører til lavt fravær, siger Ove Weller Nielsen. Han peger blandt andet på, at kommunen har faste procedure overfor medarbejdere, der er syge. Målet er at hjælpe medarbejderen tilbage til arbejdet så snart, det er muligt og forsvarligt.

- Vi forsøger så godt, det er muligt, at give syge medarbejdere får de bedste betingelser for hurtigt at vende tilbage til arbejdspladsen. Det giver tryghed for medarbejderen og mulighed for at planlægge arbejdet bedre, siger personalechefen.

Kommunaldirektøren og personalechefen peger også på høj medarbejdertilfredshed i Lemvig Kommune i sammenligning med andre kommuner som en forklaring på det lave sygefravær.

- Vi arbejder systematisk med medarbejdertilfredshed. Det er i stor udstrækning lykkedes, kan vi se af de senere års undersøgelser, siger Lars Keld Hansen.

Tilfredsheden bunder i et godt samarbejdsmiljø, hvor medarbejderne både i det store og det små føler sig forpligtet af det fællesskab de er en del af. De er altid parate til at gøre en ekstra indsats, respekterer og stoler på hinanden, og arbejder godt sammen afdelingerne imellem. Her scorer vi meget højt, fortæller Ove Weller Nielsen.

God ledelse på alle niveauer er også en del af forklaringen på lavt sygefravær. Kommunen har værdibaseret ledelse, der netop lægger vægt på stærkt fagligt og socialt samarbejde.

Den værdibaserede ledelse bygger på udvikling, professionalisme og samspil, der omsættes til troværdighed, kvalitet, fælles engagement og udsyn. Undersøgelser blandt medarbejdere viser stor tilfredshed med ledere, og at den nærmeste leder både er fagligt og ledelsesmæssigt kompetent. Alle ledere i Lemvig Kommune skal have diplom i ledelse og rekruttering af medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Lemvig

Klagenævn gav kommunen medhold

Annonce