Annonce
Kultur

Lemvig Museum om bankbygning: Det er da den mest fantastiske idé

Museumsleder Mette Lund Andersen og bestyrelsesformand  Jens Pedersen, Lemvig Museum, foran Vestjysk Banks hovedsæde, som de håber vil blive fremtidens samlingssted med museum, bibliotek, turistinformation og meget andet. Foto: Lars Kamstrup
Lemvig Museum ser gerne sig selv i Vestjysk Banks hovedsæde sammen med for eksempel biblioteket og turistinformation - det vil kunne gøre, at museet kan se ind i fremtiden på en helt anden måde

Lemvig: - Det er et fantastisk forslag. Det er lige det, vi har ventet på, så vi kan komme videre med arbejdet med  at føre Lemvig Museum ind i fremtiden.

Der er smil helt op til ørerne hos bestyrelsesformand Jens Pedersen og museumsleder Mette Lund Andersen, efter de her først på ugen læste her i bladet om forslagene til, at Vestjysk Banks hovedsæde på Torvet burde bruges til museum, bibliotek og andre kulturelle formål, og at opgaven nu måtte være for Lemvig Kommune at sikre sig en aftale med Vestjysk Bank om, at man kunne få overdraget bygningen for en rimelig pris.

Lemvig Museum står lige midt i at skulle tegne fremtiden.

- Vi har lavet en strategiplan, der fortæller om, hvad vi vil med Lemvig Museum i fremtiden, og det, der står allerførst er, at det ikke vil være muligt i de rammer, vi er i lige nu. De egner sig ikke til den formidling og de aktiviteter, et museum skal have i dagens Danmark, siger Jens Pedersen.

Der har været et arbejde sat i gang med at finde en ny placering til Lemvig Museum. Der blev peget på en række placeringer i Lemvigs centrum, men de har alle indeholdt udfordringer, så det ikke har været dem, man har kunnet gå videre med. Tilbage har været at udbygge museet der, hvor det er, og det er ikke en løsning, man finder god i museets ledelse.


Fremtiden er, at man bygger forskellige tilbud sammen og bruger hinanden til fælles bedste. For os vil det være naturligt for eksempel at være sammen med biblioteket og turistinformation.

Jens Pedersen, formand, Lemvig Museum


- Dels er det ikke muligt på en realistisk måde at skaffe det antal kvadratmeter, der skal bruges, og placeringen er heller ikke ideel, da museet ikke ligger der, hvor folk kommer, siger Mette Lund Andersen.

Annonce

Løsning vi har ledt efter

Nu dukker så idéen med bankbygningen op, og det er en helt anden snak i museumsfolkenes ører. Det er simpelthen løsningen, de har ledt efter.

- Fremtiden er, at man bygger forskellige tilbud sammen og bruger hinanden til fælles bedste.  For os vil det være naturligt for eksempel at være sammen med biblioteket og turistinformation. Dertil kan komme meget andet. Nu kender jeg ikke præcist størrelsen på bank-lokalerne, men der er mange kvadratmeter, og jeg tror, der kan laves nogle fantastiske løsninger til fælles bedste, siger Jens Pedersen.

1921 står der på bankbygningen bag Mette Lund Andersen og Jens Pedersen. 100 året kunne være året, hvor Vestjysk bank beslutter at forlade bygningen og overlade den til et kulturelt centrum i Lemvig Kommune. Foto: Lars Kamstrup

Han understreger, der kan skabes et miljø, hvor mennesker samles. Lokale borgere med andre lokale. Besøgende i byen med lokale. Og besøgende med besøgende.

- Her kan vi skabe de forbindelser og sammenhænge både til kulturarven og mennesker imellem, som vi anser for noget af det vigtigste i vor nye strategiplan, som netop er færdig og godkendt i bestyrelsen. Vi kan give fastboende og turister nogle fakta om egnens historie. Vi kan formidle relevante og aktuelle fortællinger og tankevækkende oplysninger både til os, der bor her, og dem, der besøger os. Vi kan lave udstillinger af forskellig slags, som vi kan skifte ud, når vi ønsker det.

Annonce

Synlighed

Bestyrelsen på Lemvig Museum skal i gang med at søge fondsmidler til at udvikle sig til fremtiden med blandt andet en professionel opbygning af udstillingerne. Her vil det at flytte ind i bankbygningen være perfekt.

- Indtil videre er det jo tanker, som vi håber på. Hvordan finansiering med videre skal på plads, ved vi ikke, men man kunne da godt tænke sig, at Lemvig Museum formelt kunne overtage bankbygningen, hvis banken vil sælge den til en rimelig pris. Det bør i hvert tilfælde undersøges, hvordan det kan hænge sammen, og så må vi sammen med kommunen finde ud af hvilke serviceydelser og hvilke tilbud, der skal være på stedet, siger formanden.

- En placering på Torvet vil give os noget af den synlighed, som vi gerne vil opnå i fremtiden sammen med de aktiviteter, vi vil planlægge. Det vil skabe os rum og muligheder for langt mere end i dag, hvor de fysiske forhold hæmmer os. Vi kan lave et læringssted for børn og voksne, der bor her, og vi vil kunne tilbyde turisterne meget mere end i dag, siger Mette Lund Andersen.

Annonce

1921 - 2021

På gavlen af Vestjysk Banks hovedsæde står der, at bygningen blev opført for 100 år siden - i 1921. 2021 blev året, hvor banken selv besluttede at flytte hovedsædet og sætte bygningen til salg.

- 2021 kan også blive året, hvor der tages en beslutning om en ny fremtid for bygningen til glæde for byen og kommunen, mener Mette Lund Andersen og Jens Pedersen, som håber på, Lemvig Kommunes politikere nu tager stafetten op og hjælper med at komme i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce