Lemvig

Lemvig skal være model for andre sundhedshuse

Borgerne bliver inddraget, når det nye sundhedshus, der bliver placeret på sygehuset i Lemvig, skal planlægges. Arkivfoto

Borgere bliver inddraget i planlægning af kommende sundhedshus

Lemvig: I løbet af 2019 begynder arbejdet med at skabe det nye sundhedshus i Lemvig.

Men der er lagt op til, at opbygningen og indretningen af sundhedshuset i Lemvig skal fungere som inspiration for andre sundhedshuse i regionen.

- Vi er den første kommune i regionen, der går ind i projektet og også bevilger penge til sundhedshuset, og derfor er det naturligt, at vi kan være med til at skabe en "Lemvig-model" for, hvordan et sundhedshus kan indrettes, siger Gunnar Lisby Kjær (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Udvalget behandlede køreplanen for borgerinddragelsen ved et møde onsdag. Her er der lagt op til, at der i begyndelsen eller midten af marts vil være et første borgermøde. Det vil foregå i en såkaldt samtalesalon, hvor kommunal- og regionalpolitikere vil deltage sammen med omkring 15 borgere samt repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer i hver af de forskellige samtalesaloner.

30. april vil der være et borgermøde, hvor alle borgere i kommunen er inviteres. Det skal ifølge oplægget være med til at sikre, at der et et lokalt engagement omkring sundhedshuset. Her vil man sammenfatte resultaterne fra det første møde og sætte fokus på, hvad der betyder noget for borgerne i Lemvig, når de møder sundhedsvæsenet. Man vil også se på, hvordan man kan være fælles om at skabe sundhed for alle i kommuen, lige som man vil sætte fokus på, hvem der ud over sundhedshuset har ansvaret for sundheden blandt kommunens borgere, og hvem der vil være med til at tage et ansvar for sundheden.

Gunnar Lisby Kjær peger på, at det også politisk er en udfordring at få samlet trådene om organiseringen af sundhedshuset og dets opgaver. Men han nævner også, at der er en stor begejstring for projektet.

- Vi er to forskellige politiske niveauer, der skal smelte sammen med sundhedshuset, og her er det vigtigt, at vi også har borgerinddragelsen ind i projektet. Det er vigtigt, at vi kommer til at sætte en ny dagsorden og være enige om, hvordan vi løser opgaverne, siger udvalgsformanden.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce