Annonce
Sport

Lemvig-toget er kørt fra perronen og har kurs mod overlevelse

Der var god grund til store smil i Lemvig-lejren da haluret i Skanderborg løb ud og vestjyderne kunne fejre holdets tredje sejr i foråret. En sejr, der sender klubben et stort skridt væk fra den nedrykningsgivende sidsteplads i ligaen. Foto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold tog holdets tredje sejr i de seneste fire kampe, ovenikøbet på udebane mod formstærke Skanderborg, der lå på ligaens femteplads og havde vundet seks kampe på stribe inden mødet med vestjyderne.

Skanderborg: Glem alt om det hold, der før jul hang i bremsen og lignede en nedrykker fra HTH Herreligaen.

Spillerne er måske de samme, men det er bare et helt andet hold, der er gået på banen siden sæsonen blev genoptaget i begyndelsen af februar. Den skrantende fysiske forfatning er der blevet rådet bod på, det mentale overskud fundet og taktikken finpudset.

- Vi er blevet et helt andet hold efter pausen. Vi har fundet tilbage til vores base, og nu hvor resultaterne også er der, og alle mand er ved at være klar igen, så går det hele bare nemmere, forklarer Pelle Schilling.

Fløjspilleren er selv vendt tilbage fra en knæskade nærmest simultant med opturen begyndte, men ved også godt, at han ikke bliver populær hos holdkammeraterne, hvis han begynder at kalde det for "Pelle-effekten". Til gengæld vil han gerne fremhæve, hvor meget nemmere det er at komme tilbage fra en skade, når tingene spiller.

- Det er bare så meget nemmere at komme ind på et hold, der fungerer, og så har jeg jo fået en god makker i Søren Nørgård, som man ved altid leverer. Har jeg ikke dagen, så skal han nok være der og omvendt, siger Pelle Schilling.

Annonce

Stolt af drengene

Lørdag eftermiddag var de to venstrefløje med henholdsvis fire og fem mål to velspillende instrumenter i et yderst velsmurt orkester. For det var hele vejen rundt, der blev leveret på et højt niveau i udebane-sejren over Skanderborg.

- Jeg har lige stået i omklædningsrummet og rost drenge en masse. Vi har spillet gode kampe før, men når man så også tager modstanderen med i betragtningen, så er sejren i dag et virkeligt flot resultat, siger cheftræner Anders Thomsen.

Kampen i tal

Skanderborg - Lemvig-Thyboørn Håndbold 27-29 (15-14)

HTH Herreligaen, 23. runde

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 8-6, 9-10, 13-13, 15-14, 17-16, 19-19, 21-21, 22-24, 23-25, 27-29.

Mål, LTH: Mads Thymann 6, Søren Nørgård 5, Jonas Langerhuus 4, Jesper Kokholm 4, Pelle Schilling 4, Niels Lindholt 2, Mark Nikolajsen 1, Thomas Damgaard 1, Nicolaj Spanggaard 1, Mikkel Sandholm 1.

Topscorer, SK: Lars Skaarup og Cornelius Kragh 5.

Udvisninger: SK 4, LTH 5.

En ting er, at lørdagens sejr var den tredje i de seneste fire kampe for Lemvig-Thyborøn Håndbold. Men at den skulle komme på udebane mod et særdeles formstærkt Skanderborg-hold, der havde vundet seks kampe i streg og lå på ligaens femteplads, er kun et vidnesbyrd om præstationen, der blev leveret på det skrig-orange halgulv i Skanderborg Fælled.

- Jeg er virkeligt stolt af drengene. Der er altså ikke mange hold, der tager herover og får to point med hjem, siger Anders Thomsen.

Annonce

Momentum

Hvis det var motoren, der blev lappet og fikset hen over julepausen, så har sejrene over Skjern, TMS Ringsted og nu Skanderborg kun været diesel på Lemvig-toget.

Håndbold er bare en meget nemmere sport, når man har momentum og føler, at tingene lykkes.

- Når man først har fået hul på bylden, så går det alt sammen meget nemmere. Det bliver pludseligt sjovere at spille kampe og komme til træning, og vi tror mere på os selv, forklarer Nicolaj Spanggaard.

Pelle Schilling er tilbage i vigør og scorede fire mål i sejren over Skanderborg. Foto: Ole Nielsen

Sejren betyder, at Lemvig på 13. pladsen med tre runder tilbage har tre point ned til TMS Ringsted på sidstepladsen, som senere lørdag aften tabte til TTH Holstebro. Men selv om det ser godt ud, ved man også i Lemvig-lejren, at overlevelsen endnu ikke er i hus.

- Vi må ikke slippe håndbremsen, før tingene er afgjort. Det handler om at holde kadencen oppe og fortsætte det momentum, vi er inde i, siger Nicolaj Spanggaard.

Næste kamp for Lemvig-Thyborøn Håndbold er hjemme mod TTH Holstebro onsdag 17. marts.


Vi må ikke slippe håndbremsen før tingene er afgjort. Det handler om at holde kadencen oppe og fortsætte det momentum, vi er inde i.

Nicolaj Spanggaard.


Ronnie Nicolaisen, Lemvig-Thyborøn Håndbold (12). 06.03.2021. Herre Håndbold Liga (HTH Ligaen). Skanberborg Håndbold-Lemvig-Thyborøn Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce