Lemvig

Lemvig vil hente unge tilbage fra Aarhus

Julie Rønn Jensen (til venstre) var sammen med Camilla i Dali Poulsen (til højre) i februar med til Lemvig Kommunes arrangement i København, hvor man forsøgte at få unge til at vende tilbage til Nordvestjylland. Det er stadig målet for Julie Rønn Jensen og kæresten Kasper Jacobsen. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard

Målet er stadig at vende tilbage til Lemvig, siger Harboøre-kvinde, der var med til arrangement i København tidligere på året

København/Lemvig: Når Lemvig-Thyborøn Håndbold lørdag eftermiddag går på banen i Ceres Arena i Aarhus mod Århus Håndbold, vil der være ekstra opbakning til udeholdet.

I forbindelse med kampen laver Lemvig Kommune nemlig et fremstød, hvor de prøver at lokke unge studerende i Aarhus tilbage til Nordvestjylland.

60 unge med rødder i Lemvig har meldt sig til arrangementet, siger Trine Holck Grundahl, der er projektleder.

- Arrangementet er det tredje af en række events, som er lavet i Aarhus i samarbejde med vores unge-ambassadør. For Lemvig Kommune er det vigtigt at kunne holde fast i de unge udflyttere, der er i gang med at tage en uddannelse. Vi vil gerne fortælle dem, hvad der sker i byen, hvilke muligheder der er for arbejdspladser. Vi vil gerne sætte fokus på, hvad der kan få unge, der kommer herfra, til at vende tilbage og også få deres partner med, siger hun.

Ved arrangementet vil borgmester Erik Flyvholm præsentere kommunen, mens udviklingschef Lars Klemmensen vil fortælle om jobmuligheder.

- Man kan godt blive lidt "hjemmeblind", når man ser på, hvad der sker der, hvor man kommer fra. Det kan blive lidt selvfølgeligt, hvad området har at byde på, og det vil vi gerne gøre op med, siger Trine Holck Grundahl.

Flytter til Jylland

Kommunen lavede et lignende arrangement i København i februar, hvor omkring 50 unge var mødt frem. Blandt dem var Julie Rønn Jensen, der stammer fra Harboøre, men som de seneste fire år har læst pædagogisk psykologi i hovedstaden.

Hun var glad for arrangementet i København, og det satte mange tanker i gang hos hende og kæresten, der stammer fra Vallensbæk, syd for København.

- Det var et hyggeligt arrangement, men det var samtidig også positivt med de mange faglige indlæg, der var. Blandt andet omkring muligheden for at få job og finde bolig. Især for min kæreste var det positivt at høre, hvad der er af muligheder i Lemvig Kommune, siger Julie Rønn Jensen.

Kæresten er færdig med sin uddannelse som fysioterapeut, mens Julie Rønn Jensen efter planen bliver færdig med sin uddannelse til sommer. I første omgang er planen at vende næsen mod Jylland, men springet til Nordvestjylland og Lemvig Kommune bliver formentlig ikke taget med det samme.

- Det bliver ikke helt tilbage til Harboøre i første omgang. Jeg tror, at springet fra en storby til Lemvig vil være lidt for stort. Vi regner med, at vi vil flytte til Aarhus i begyndelsen. Og så er det også lidt voksent, hvis vi allerede nu flytter til Lemvig. Så ville vi formentlig købe hus, siger 24-årige Julie Rønn Jensen, der også peger på, at det kan blive en udfordring at finde et job i Lemvig Kommune, der svarer nøjagtigt til hendes uddannelse.

Endemålet: Lemvig

Det er dog stadig Lemvig, der er endemålet for hende.

- Hvis der en dag kommer børn ind i billedet, så vil det betyde meget for mig at have min familie tæt på. Jeg har altid været tæt på dem, og det håber jeg også er muligt fremover, siger Julie Rønn Jensen, der regner med, at Lemvig kan blive hjembyen om fire-fem år.

Selv om man gerne vil have flere unge til at vende tilbage til deres rødder, så er der ikke sat noget konkret mål op for, hvor mange der skal slå sig ned i Nordvestjylland i forlængelse af projektet.

- Der ligger ikke et egentligt mål, men vi skal se på, om projektet har en effekt. Det er finansieret af LAG-midler, som blandt andet har været med til at ansætte en unge-ambassadør i Aarhus, der har skabt et netværk med over 300 unge. Hele projektet har kørt et år, som slutter 1. februar, og derefter vil vi evaluere det, siger Trine Holck Grundahl.

0/0
Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Lemvig

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Annonce