Lemvig

Lemvig vil være klima-frontløber

Lemvig Kommune vurderer selv, man står godt til at komme i det fine selskab, da man allerede er godt i gang med klima-sikringer som for eksempel muren på Lemvig Havn, Klimatorium og grøn energi. Arkivfoto
20 kommuner udpeges til at være med i DK2020, og her vil Lemvig Kommune lægge en billet ind

Lemvig Kommune: Lemvig Kommune vil forsøge at komme med i det fornemme danske klima-selskab, da man vil søge om at blive en af de 20 kommuner, som skal gå forrest i kampen mod klima-udfordringerne.

Det skal være med et ambitions-niveau, der lever op til Paris-aftalens 1,5 grader C-målsætning.

Det er Realdania med flere, der søger disse 20 kommuner i et projekt, der hedder DK2020, og økonomi- og erhvervsudvalget indstiller til det kommende byrådsmøde, at Lemvig Kommune sender en ansøgning.

- Vi står i forvejen solidt til at komme med blandt de 20 kommuner. Vi er i forvejen langt med grøn energi, Klimatorium, højvandsikring og meget andet, og det vil være en god branding af vor kommune, hvis vi kan blive synliggjort ved at være med her. Det er en naturlig forlængelse af det arbejde, vi i forvejen har gang i, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Medlems-kommunerne vil få mediedækning og faglig støtte til at nå de mål, der er sat.

Bliver man en del af DK2020, så vil Lemvig Kommune blive en del af en lille gruppe internationale klima-frontløbere. For at komme i betragtning, skal kommunen kunne beskrive, hvordan man vil opnå CO2-neutralitet i 2050, og der skal være ambitiøse mål for CO2-udledning allerede i 2030. Kommunen skal beskrive, hvordan man vil tilpasse sig klimaforandringer med stigende vandstand og mere nedbør. Hvilke miljømæssige, økonomiske og sociale gevinster, kan man opnå.

Rent økonomisk skal man være villig til at investere medarbejder-timer svarende til et årsværk, og det vil være en fordobling af, hvad administrationen i dag bruger

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce