Annonce
Lemvig

Lemvigs sidste kutter fundet i England

Lemvigs sidste kutter, RI 475 Jean Paul, er blevet fundet i en havn i England. Privatfoto: Bjarne Albrechtsen
Danske turister opdagede tilfældigvis skibet i havn i det nordvestlige England

Maryport, Storbritannien / Lemvig: For fire år siden, i foråret 2015, stævnede den sidste kutter ud af havnen i Lemvig.

Det var kutteren RI 475 Jean Paul, der var blevet solgt til tre skotter, der ville bruge den til at sejle på de skotske kanaler.

Men tilfældigvis stødte Wivian Borg ind i kutteren, da hun sammen med sin mand, Bjarne Albrechtsen, var på ferie i det nordvestlige England. Her lå RI 475 Jean Paul nemlig til kaj i den lille, idylliske havneby, Maryport.

- Vi var noget forbavsede over at se en dansk kutter her. Det ser ud til, at den bliver brugt til noget fisker, men den kunne godt trænge til en gang maling, skriver Wivian Borg i en mail til avisen.

Hun har selv lidt interesse for fiskeriet. Hendes farfar havde nemlig sin egen kutter i Esbjerg i 1950'erne.

- Han ville have været flov over at vise en kutter i den stand på havnen, skriver hun.

RI 475 Jean Paul var til sidst ejet af John Lund, der brugte den til rødspættefiskeri på Nordsøen. Det var den sidste kutter, der lå til kaj i Lemvig, og det var der en god grund til, forklarede John Lund i forbindelse med den sidste tur fra Lemvig i 2015.

- Jeg bor i byen, og de fleste af dem, jeg fisker med, bor også her. Og om vinteren skulle vi se til båden hver eneste dag, og så er det meget nemmere at gøre det i Lemvig end i Thyborøn. Det har kostet lidt ekstra brændstof, men det havde det også gjort, hvis man skulle køre til Thyborøn hver dag, sagde han dengang.

Kutteren er oprindeligt bygget på Lemvig Skibsværft i 1960, og er bygget i træ. Det var også derfor, det til sidst var svært at få den solgt, for gamle trækuttere var ikke i høj kurs, forklarede John Lund til avisen i forbindelse med salget.

Annonce

https://goo.gl/maps/RVzR4nnuMPhPoN4C6

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Annonce