Annonce
Navne

Leo sætter sig ikke bare i en øreklapstol og ser tv

Leo Grønvall Rasmussen fylder 80 i morgen, den 22. december. Privatfoto
I morgen, den 22. december, fylder Leo Grønvall Rasmussen 80 år. Den aktive og fugleinteresserede pensionist er stadig i fuldt vigør, og nyder hver dag udsigten over Venø Bugt - af og til med en fiskestang i hånden.

Struer: Leo Grønvall Rasmussen fylder 80 år den 22. december og er i fuld gang med livets efterår. Men det er ikke en trist klagesang - tværtimod, skriver hans datter, Liv Heide-Ottosen.

Leo er en rigtig Struerbo, født og opvokset i forstanden Ølby, byen med den røde bænk og købmanden på den anden side, overfor hvor faderen Milter Rasmussen plejede sine fugle i gårdhaven, hvis han ikke lige fiskede med åleruser. Leos forældre havde byens slikbutik, og man kunne høre ringeklokken, når byens børn ringede på for at købe slik.

Leo har også valgt at tilbringe alderdommen i Struer.

Annonce

Hvordan er det at bevæge sig ind i livets efterår, hvor familie og vennerne falder fra, og kroppen og hovedet begynder at drille? Og hvilke tanker gør man sig om det liv, der er levet her på denne første dag, der også årstidsmæssigt er et vendepunkt henimod den lyse tid igen, vintersolhverv?

- Leo klager bestemt ikke. Han er godt tilfreds med det liv, han har levet, nu hvor han runder 80, fortæller Liv Heide-Ottosen.

Leo begyndte som 15-årig i lære som købmand. Derpå blev han gift med Edith og fik to børn, Lars og Liv. Han var hos Kjeldsens småkager i Nr. Snede, derpå direktørens højre hånd i Fredericia ved margarinefabrikken. Siden blev det Rynkeby Foods og så hjem til Struer igen, hvor han var butikschef i Løvbjerg og siden distriktschef ved Dragsbæk Margarinefabrik.

Leos kernekompetence er ledelse, planlægning og salg. Hvilket gik i arv til sønnen Lars. Han har et naturligt ledergen, som den ældste af tre søskende.

Interessen for fugle har altid været stor hos Leo, og han har flere år opdrættet fugle og udstillet med flotte resultater som medlem af Struer Fjerkræklub.

Leo er her som snart 80-årig stadig i fuld vigør med sine venskaber og store interesse for fugle. Han er ofte på farten for at besøge venner eller på udstilling med sine fugle. Interessen for fugle har altid været stor hos Leo, og han har gennem flere år opdrættet fugle og udstillet med flotte resultater som medlem af Struer Fjerkræklub. Det er fodbefj. dværge i porcelænsfarver, der har hans interesse.

Leo har også altid elsket naturen, og han har altid søgt mod udsigt til hav, bælt og bugt i alle årene i de byer, han har boet, både på Fyn og Jylland. Derfor vendte han også tilbage til Struer, hvor han hver dag nyder udsigten over Venø bugt. Indimellem laver han sig en madpakke, og han kører på tur ud for at opleve naturen eller for at fiske. Han kan stå i timevis med fiskestangen. Indimellem har han også haft sin søn og børnebørn med.

Leo er som sin generation af ældre, der ikke bare sætter sig hen i en øreklapstol og ser tv. Han er i fuld vigør og rejser rundt i hele verden, når der ikke lige er corona. Som han selv siger: ”Jeg har prøvet det meste, rejst meget. Jeg er godt tilfreds med det, jeg har oplevet!”

Leo tilbringer sin fødselsdag med familie og venner.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce