Annonce
Struer

Lettelse over atom-vending

Mellemlager-løsning er langt om længe kommet på det officielle tapet. Arkivfoto: Scanpix

De næste 14 dage bliver afgørende, siger talsmand for atomaffalds-modstandere.

Lettelsen er stor i borgergruppen, der kæmper mod deponeringen af atomaffald i den thyholmske undergrund. Det skyldes den seneste udvikling i atomaffaldssagen.

Annonce

I fredags kom det frem, at en ny rapport, som er udarbejdet for Sundhedsministeriet, for første gang nævner muligheden for, at affaldet kan opbevares forsvarligt over jorden i et såkaldt langtids-mellemdepot. Tanken er, at opbevare det radioaktive affald, indtil den teknologiske udvikling muliggør destruktion af affaldet i fremtiden.

»Sådan som det ser ud lige nu, så tror jeg, at det ender med et mellemdepot. Men det er jo en politisk afgørelse, og det er jo ikke altid det går, som vi logisk tænkende mennesker tror. Men sådan som det ser ud nu, så er jeg lidt positiv,« siger talsmanden for den thyholmske borgergruppe, Bendy Poulsen, der har hæftet sig ved kommentarer fra det politiske landskab.

»Jeg har svært ved at se, at det kan blive anderledes efter de udtalelser, der nu er kommet fra politikerne, blandt andet fra Steen Gade (SF) og dem der nu ellers har udtalt sig,« siger Bendy Poulsen.

Ser mærkeligt ud

Han har nærlæst rapporterne og hæfter sig ved, at forfatterne, der blandt andet er fra Dansk Dekommissionering, som har forsvaret et slutdepot i undergrunden meget kraftigt, nu mener, at et slutdepot kræver mere forskning. Det tyder for ham på, at eksperterne er ved at slå op i banen.

»Det skinner stadig igennem, at de helst ser et slutdepot. Men ikke desto mindre står der, at de mener, der bør laves forskning over længere tid i et slutdepot. Det er da underligt, når de nu hidtil har ment, at atomaffaldet kan graves ned i et slutdepot i løbet af kort tid. Det ser mærkeligt ud,« siger Bendy Poulsen.

Han regner med, at sagen reelt er afgjort i løbet af et par uger, fordi Folketingets partier skal mødes og drøfte sagen i uge 11.

»Der vil de sandsynligvis beslutte, hvilken vej de vil gå. Nu har vi et stort håb om, at det ender med et mellemlager, og det vil vi være utoligt glade ved. Men de næste 14 dage bliver spændende,« siger Bendy Poulsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce