Annonce
Lemvig

Lettere at vælge kostskole i Thyborøn

Michael H. Thomsen, der er afdelingsleder for skolehjemmet på EUC Nordvest i Thisted, glæder sig over den nye forsøgsordning, som han tror på, vil give flere elever. Pressefoto
Ny forsøgsordning skal give elever større frihed til at vælge skole og skolehjem – til glæde for både elever og virksomheder

Thyborøn: EUC Nordvest, der også driver Fiskeriskolen i Thyborøn, er én af blot 12 skoler, der i de kommende tre år får mulighed for at åbne skolehjemmenes døre for elever, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse på EUC Nordvest til trods for, at de er bor tættere på en anden erhvervsskole.

Forsøget skal blandt andet give lokale virksomheder mulighed for at bruge hele Danmark som markedsplads, når de skal finde lærlinge.

Som reglerne er i dag, er de unge kun berettiget til en plads på skolehjem på nærmeste erhvervsskole, og kun hvis de har mere end fem kvarters transportafstand til skolen. Eneste undtagelse er, hvis der er særlige årsager til, at man har behov for at flytte hjemmefra for at få hjælp til at gennemføre ens uddannelse.

Børne- og Undervisningsministeriet åbner nu som et forsøg op for, at alle frit kan vælge skolehjem på én af de 12 skoler, der er med i forsøget. Det er dog et krav, at man tager en erhvervsuddannelse på skolen samtidigt med, at man fortsat skal have mindst fem kvarters transporttid til den valgte skole. Da EUC-Nordvest er én af de 12 skoler, kommer ordningen til at omfatte Fiskeriskolen i Thyborøn, kostskolen på Nordic Food College på Mors samt skolehjemmet i Thisted.

EUC-Nordvest håber, at det især vil give lokale virksomheder mulighed for at finde nye lærlinge.

- Virksomheder mangler i lærlinge flere steder. Forsøgsordningen er et stærkt trumfkort, når det handler om at matche lærepladssøgende elever med lokale virksomheder. Er man bosat i et område, hvor det er svært at finde læreplads inden for ens fagområde, og kan man se, at mulighederne er bedre i Vestjylland, ja så kan man nu vælge at tage den ønskede uddannelse på EUC Nordvest og finde en lokal læreplads her, mens man bor på skolehjemmet. På samme måde kan virksomheder, der har svært ved at finde kompetente lærlinge lokalt, nu søge endnu bredere, da vi i fællesskab kan tilbyde unge uden for lokalområdet såvel uddannelse som læreplads og tag over hovedet, forklarer Michael H. Thomsen, der er afdelingsleder for skolehjemmet på EUC Nordvest i Thisted.

Han har svært ved at vurdere, hvor stort et boom den nye forsøgsordning vil give, og måske får det ikke den store betydning for skolen i Thyborøn i første omgang.

- Men i Thyborøn arbejder man på at få godkendt nogle nye uddannelser, og så kan det gå hen og få betydning for skolen, vurderer han.

Skal den få en større effekt, kræver det også, at den nye ordning bliver kendt rundt om i landet.

- Det skal fortælles til både elever og forældre, hvis vi skal have nogle til at rykke fra de større byer til de tyndt befolkede områder. Men det handler også om at få virksomhederne på banen og sige, de vil markedsføre deres virksomheder over for unge andre steder end lige i lokalområdet, siger Michael H. Thomsen.

Annonce

Det handler også om at få virksomhederne på banen og sige, de vil markedsføre deres virksomheder overfor unge andre steder end lige i lokalområdet.

Michael H. Thomsen, afdelingsleder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

112

Mand i bil fik tre sigtelser

Annonce