Annonce
Læserbrev

LGBT+. Sammen kan vi gøre arbejdspladserne mere rummelige.

Debat: ALLE har ret til et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne. ALLE. Det er ren win-win for både arbejdstager og arbejdsgiver med et godt arbejdsmiljø.

Ti procent af den danske befolkning er LGBT+ personer. Altså bøsser, lesbiske, transkønnede med flere. Hvor mange er der så på din arbejdsplads, i din skoleklasse, på din uddannelse?

Vi taler om ti procent af arbejdsstyrken på arbejdspladserne, som har store udfordringer. Som formand for 3F Vest repræsenterer jeg altså ti procent af mine medlemmer, som er LGBT+ personer. Rent faktisk siger 64 procent af disse medlemmer, at de ikke føler, at de kan få hjælp af os eller de tillidsvalgte, hvis de skulle få problemer på arbejdspladsen, der relaterer til deres seksuelle orientering.

Jeg er formand for 3F Vest og jeg er formand for alle mine medlemmer, og ovennævnte tal har fået os til at se på LGBT+ miljøet med nye øjne. Bestyrelsen for 3F Vest har besluttet, at vi skal i gang med at dygtiggøre os på området, så vi professionelt kan arbejde med udfordringerne - til glæde og gavn for os selv, for arbejdspladserne, for kollegaerne, for medlemmet og for samfundet.

Jeg er hetero og gift med Karina. Når vi er i biografen sammen, så fortæller jeg vidt og bredt om det på arbejdspladsen dagen efter.

Men LGBT+ personerne kan ikke på samme måde fortælle om deres hverdag, hvis ikke de er sprunget ud. De går og gemmer på deres privatliv. De skjuler det. 36 procent af LGBT+ personerne er ikke åbne om deres seksuelle orientering, fordi de er bange for reaktionerne fra kollegaerne. De føler sig også ramt af de dårlige vittigheder og hentydninger om homoseksuelle og så videre, som flyver over frokostbordet eller gennem produktionslokalet. Det rammer dem hårdt og gør dem kede af det. Det gør også mig ked af det. Vi SKAL kunne rumme alle på arbejdspladserne.

Skulle vi ikke sammen give håndslag på, at vi har ret til at være den, som vi er? At vi skal have lov til at være den bedste udgave af os selv uanset race, religion, seksualitet og så videre? Lad os få lavet personalepolitikker på arbejdspladserne, der tager højde for mobning og chikane og som også indeholder LGBT+ personer – ikke med særlige hensyn men med selvfølgelige hensyn.

Lad os sammen hjælpe hinanden med at være den bedste udgave af os selv.

Sammen kan vi gøre arbejdspladserne mere rummelige.

Sammen kan vi sikre et godt arbejdsmiljø for alle.

Godt arbejdsmiljø er godt for ALLE.

Annonce
Formand for 3F Vest, Kenneth Hove. Arkivfoto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];