Annonce
112

Lidt flere indbrud i Lemvig - men stadig den kommune med færrest indbrud i regionen

Politiet har fået 15 anmeldelser om indbrud i Lemvig i løbet af årets første seks måneder. Arkivfoto
Antallet af indbrud er på landsplan halveret. Lemvig har færrest indbrud i Region Midtjylland

Lemvig: Indbrudstyvene i Lemvig Kommune har stort set ikke været på spil i det første halve år af 2019.

15 gange har politiet fået en anmeldelse om et indbrud, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, som TrygFonden har bearbejdet. Anmeldelserne er fordelt med seks indbrud i årets første tre måneder, mens andet kvartal bød på ni anmeldelser om indbrud.

De i alt 15 indbrud er dog lidt flere, end der har været i samme tidsperiode i de foregående to år. I 2017 var der kun ti anmeldelser om indbrud, mens politiet i 2018 fik 12 anmeldelser om indbrud i det første halvår. Men de 15 indbrud i årets første seks måneder betyder dog stadig, at Lemvig er den kommune i Region Midtjylland, hvor der har været færrest anmeldelser om indbrud.

På landsplan er antallet af indbrud noget nær halveret i de seneste ti år. Dagligt bliver der begået omkring 140 indbrud over hele landet, mens der for ti år siden var omkring 275 indbrud hver dag.

Det er der flere årsager til, at antallet af indbrud generelt er faldende fortæller Peter Kruize, der er selvstændig kriminolog og tidligere forskede i området på Københavns Universitet.

- En del af forklaringen er, at kriminalitetsbilledet er under forandring. Vi ser mere og mere, at kriminelle flytter sig til det digitale. Dem, der i gamle dage blev indbrudstyve, laver i stedet forskellige former for bedrageri på nettet, siger Peter Kruize til ritzau.

I andet kvartal i år blev der over hele landet anmeldt 4947 indbrud. Det er 20 procent færre indbrud end i samme periode sidste år, hvor der blev anmeldt 6275 indbrud, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik. Også i hele Region Midtjylland er der sket et fald i antallet af anmeldte indbrud i andet kvartal i år i forhold til andet kvartal sidste år. Mens der i 2018 var anmeldt 670 indbrud i andet kvartal er der i år kun anmeldt 440 indbrud.

På regional basis har Midt- og Nordjylland færrest indbrud per indbygger. Men i Midt- og Vestjyllands Politi har man ikke en god forklaring på, hvorfor Lemvig sammen med Struer og Herning er blandt de mest forskånede områder. - Hvis vi vidste det, ville det være helt fantastisk, men det er svært at sige noget entydigt, siger vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz til ritzau. Han tror dog blandt andet, at danskerne generelt er blevet bedre til at forebygge via nabohjælp, og han peger ligesom forsker Peter Kruize på, at de kriminelle flytter til it-området.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce