Annonce
Navne

Medarbejderne.dk åbner afdeling i Holstebro:I øjeblikket arbejder chefen altså med renovering

Henrik Graversen sætter "ufattelig stor pris på personlig frihed" - også sin egen. Så han har en direktør til at drive firmaet og blander sig ikke - "jeg har oplevet firmaer, hvor ejeren blev i butikken, selvom der var en direktør. Det var ikke kønt". Men han kører for eksempel gerne møblerne ud til de nye afdelinger, som Medarbejderne åbner. Foto: Mette G. Sørensen
Vikar- og rekrutteringsbureauet Medarbejderne har netop åbnet deres afdeling nummer 13 - i Holstebro. Ejeren, den 55-årige Henrik Gravesen, har ansat en direktør for hele virksomheden. Han vil nemlig hellere selv ud at bruge "arme, ben og hoved".
Annonce

Holstebro: - Jeg har parkeret lige ovre på den anden side af gaden med traileren. Jeg har kørt som en tosset for at nå det, siger 55-årige Henrik Graversen, da han sætter sig i caféstolen efter at have bestilt kaffe ved disken.

Omtalte trailer indeholder stole, borde og hvad der ellers hører til på et kontor. Omkring halvdelen af trailerens indhold skal stilles op på 1. sal på adressen Jeppe Schousgade 11 i Holstebro. Resten bliver senere på dagen kørt til Aalborg, hvor vikar- og rekrutteringsbureauet Medarbejderne.dk åbner afdeling nummer 14. Nummer 13 er den i Holstebro.

Henrik Graversen ejer Medarbejderne.dk, som han startede i 2005. Han er også "bestyrelsesformand og pedel" for firmaet. Men han er ikke direktør. Det er Søren Høirup.

- Jeg er god til at starte noget, men jeg har svært ved at drive det, når det bliver for stort, og der er mange mennesker. Så jeg ansatte Søren for fem år siden som forretningsfører. På et tidspunkt sagde han, at han jo faktisk også havde en række direktøropgaver. "Nå, vil du gerne være direktør?" spurgte jeg, og det havde han ikke noget imod, så det blev han for to år siden, smiler Henrik Graversen og fortsætter:

- Så nu driver han butikken, og så har jeg været fri til at være ejendomsmægler i en periode for Estate, jeg har sat skilte op i Aldi, og lige nu arbejder jeg med renovering.

Behøver du at arbejde?

- Næh, jeg kunne vel godt læne mig tilbage, men det giver mig ikke nogen tilfredshedsfornemmelse. Jeg vil ud at bruge arme, ben og hoved, siger han.

Henrik Graversen og Medarbejderne

Vikar- og rekrutteringsbureauet Medarbejderne, der dækker både Jylland, Fyn og Sjælland, har 14 afdelinger og 32 medarbejdere.

I Holstebro ligger bureauet på Jeppe Schousgade 11, 1. sal.

Se mere på medarbejderne.dk

Medarbejderne ejes af 55-årige Henrik Graversen.

Han er født og opvokset i Vesthimmerland.

Uddannet hos Fona og har prøvet et hav af andre jobs.

Bor i Horsens og er kæreste med Eva.

Annonce

Givende og barskt

Henrik Graversen stammer fra Vesthimmerland, men har bevæget sig "mere og mere syd på" gennem livet. Først til Aarhus og siden til Horsens, hvor han bor i dag. Han er udlært i Fona, og har beskæftiget sig med et hav ting fra at være pædagogmedhjælper over næsten at blive færdigudlært bager til at fremstille industritage i Tyskland.

- Men sidst i 1990'erne gik det op for mig, at det, jeg var rigtigt god til, var at knytte kontakter mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det er et helt fantastisk givende job, hvor man har berøring med en masse mennesker, men også et barskt job, siger han.

Hvorfor er det barskt?

- Et slag på tasken, så har vi vel 5000 jobsamtaler om året. Der er travlt, man bliver aldrig færdig med det arbejde, og man kan altid gøre det bedre. Ind imellem har jeg nogen, der gerne vil arbejde for os på et af kontorerne, og som siger: "Jeg kan sælge hvad som helst". Men du skal ikke sælge. Du skal hjælpe, lytte og knytte kontakter. Der går aldrig så længe, efter en medarbejder er ansat, før vi finder ud af, om vedkommende elsker jobbet eller ej. Hvis ikke, er det farvel. Når Bibiana fra Viborg-kontoret lyder som om hun smiler i telefonen, er det fordi hun har det godt. Og så får dem, hun taler med, det også godt - og så går forretningen helt af sig selv, mener Henrik Graversen og tilføjer:

- For jo, det er en forretning. Det skal give overskud, det er jo et grundkrav.

Annonce

Ikke numre, men mennesker

At Holstebro nu er på Medarbejdernes kort er lidt "tilfældighedernes spil", ifølge ejeren. Man fik for halvandet års tid siden en større kunde i Holstebro, som siden har brugt firmaet flittigt og kan lide servicen. Siden er der kommet "en håndfuld" Holstebro-kunder til. Primært indenfor lager og produktion.

- Vi gør, som vi ofte gør - vi åbner en satellitafdeling i Holstebro, som varetages af medarbejderne fra Viborg-kontoret i starten. Så ser vi tiden an. Vi starter stille og roligt op, og hvis det kommer til at gå godt, ansætter vi folk til at passe Holstebro-kontoret, forklarer Henrik Graversen.

For halvandet års tid siden åbnede Medarbejderne også kontor i Struer. Det drives stadig af Viborg-kontoret.

- Vi har ikke haft den store succes i Struer. Vi har et kontor der, hvor vi holder vores samtaler, men vi har ikke nogen fast ansat der, siger Henrik Graversen.

Hvad er det, I er gode til?

- Jamen, vores berettigelse er, at vi agerer i lokalsamfundet. Vi kan ikke gøre det arbejde, vi gør, på distancen. Og vi betragter ikke vores vikarer som numre, men som mennesker. Man bliver ikke sendt ud som vikar for os, med mindre man har været til en samtale, siger Henrik Graversen.

Medarbejderne er - ifølge Henrik Graversen - "ikke specialister, men generalister". Vikarfirmaet har folk tilknyttet, der søger arbejde indenfor sundhedsvæsen, kontor, lager, produktion med mere - ufaglærte såvel som faglærte, mænd og kvinder, erfarne og uerfarne.

- Hvis du er ledig, eller hvis du har lyst til at skifte job, skulle der være en fair chance for, at vi kan skaffe dig en jobsamtale. Vi lever af at knytte kontakt mellem arbejdsgiver og arbejdstager, siger Henrik Graversen.

- Vi hedder det, vi er: Medarbejderne. Og vi har ét fælles telefonnummer for alle afdelinger og tager altid telefonen, siger Henrik Graversen, der hader telefonsvarere. Foto: Mette G. Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce