Danmark

Efter ulykke på Vejlefjordbroen: Alle spor genåbnet - køen er aftagende

Foto: Mia S. Pedersen
Et uheld fredag morgen spærrede Vejlefjordbroen i begge retninger fredag formiddag. Først blev sydgående spor genåbnet, og nu er også nordgående spor igen åben. Køen af aftagende.

VEJLE: Der er nu genåbnet ved Vejlefjordbroen i både sydgående og nordgående retning. Det oplyser Vejdirektoratet fredag klokken 13.

Der har i løbet af eftermiddagen været kødannelser, særligt i nordgående retning og også Vejle by. Køen er nu aftagende, oplyser Vejdirektoratet.

E45 Vejlefjordbroen har været spærret i begge retninger efter et uheld fredag morgen. I første omgang blev der åbnet i sydgående retning, mens nordgående fortsat var spærret et par timer. Men nu er der genåbnet i begge retning. Der er dog fortsat massive kødannelser i nordgående retning.

Vejdirektoratet anbefaler derfor trafikanter at finde alternative ruter udenom Vejleområdet eller eventuelt køre senere. Vejdirektoratet forventer desuden, at trafikken vil være påvirket ud på eftermiddagen.

Uheld fredag morgen

Vejlefjordbroen blev fredag morgen spærret i begge retninger efter en ulykke klokken 08.01.

En lastbil med sættevogn ført af en 65-årig mand kørte ind i en personbil. Det skete, fordi den 65-årige lastbilchauffør fik et ildebefindende, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhart, til dr.dk.

En 52-årig mand i personbilen, som blev ramt, er blevet fløjet til Odense med lægehelikopter. Hans tilstand var på daværende tidspunkt kritisk, men han har det efter omstændighederne godt fredag klokken 14.

I bilen sammen med den 52-årige mand sad en 40-årig kvinde. Hun er blevet kørt med ambulance til Kolding Sygehus, fortæller vagtchefen til Vejle Amts Folkeblad.

Selvom de to tilskadekomne er blevet bragt til sygehuset er motorvejen fortsat spærret, hvor et større oprydningsarbejde er i gang.

Det skyldes, at lastbilens sættevogn er væltet. Vognen var fyldt med et sojaprodukt, som nu ligger på kørebanen, og Vejdirektoratet, politi og redning er i øjeblikket i gang med oprydningsarbejde.

Klokken 12.12 er der åbent i sydgående retning, mens nordgående fortsat er helt spærret.

Ulykken gav flere problemer

Da motorvejen blev genåbnet i sydgående retning fredag formiddag på Vejlefjordbroen, var flere bilister involveret i uheld. I alt fem bilister var involveret i mindre uheld.

- Der er tale om følgeuheld, fordi folk bliver for ivrige og bare skal afsted, siger vagtchef Jørn Lindhardt og beder folk om at tænke sig om og køre med omtanke.

Han tilføjer, at der har været to lignende uheld i nordlig retning.

Ulykken og den efterfølgende afspærring af Vejlefjordbroen betyder blandt andet, at patienter havde svært ved at komme frem til Vejle Sygehus, at Sydtrafiks bybusser, hvis rute løber gennem Vejle by, blev 45-60 minutter forsinkede, mens både Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad også udkommer senere end planlagt.

Opdateres.

0/0
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Danmark

Støjberg kritiseres for at åbne for udenlandske løndumpere i landbruget

Udenlandsk arbejdskraft: Færdiguddannede udenlandske landmænd på op til 35 år kan fremover blive ansat i danske landbrug som praktikanter på elevløn i op til 18 måneder. Det er udsigten, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har udarbejdet en bekendtgørelse med ændringer, som et flertal i Folketinget ellers afviste i oktober sidste år, da ændringerne var en del af regeringens udspil til styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Med virkning fra 1. juni kan danske landbrugsvirksomheder eksempelvis hente en fuldvoksen, færdiguddannet ukrainsk landbrugsmedhjælper i halvandet år til godt 15.000 kroner om måneden. Ifølge fagforeningen 3F kan en færdiguddannet dansk landbrugsmedhjælper normalt tjene omkring 28.000 kroner månedligt - inklusive pension. Samtidig stilles der ikke længere nogen sprogkrav. De seneste år har langt størstedelen af de landbrugspraktikanter, der har fået tilladelser, været fra Ukraine. Hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, falder det ikke i god jord. Udlændingeordfører Martin Henriksen mener, at Inger Støjberg er gået bag ryggen på et flertal i Folketinget. - Det er forkert, hvad ministeren har gjort. Både i forhold til det politiske indhold, men også fordi ændringen som selvstændigt forslag ikke ville have haft et flertal i Folketinget. Det her burde have været reguleret ved lovgivning, siger han. Martin Henriksen mener ikke, at der er brug for flere udenlandske landbrugspraktikanter. Han så hellere, at man pressede virksomheder til at tage udfordringen med at flytte danskere væk fra offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Samtidig modarbejder ændringerne partiets ønske om at begrænse indvandringen. Argumentet om, at landbrugets betingelser nu bare vil være de samme som i blandt andet sundhedsvæsenet, preller af på DF-ordføreren. - Så vil jeg hellere se på, om der skal strammes op andre steder. Det kan man lige så godt argumentere for, mener Martin Henriksen. Han og partiet har allerede undersøgt, om det kunne lade sig gøre at fjerne den ministerielle bemyndigelse, som Inger Støjberg har benyttet sig af, i dette tilfælde. Men det blev vurderet, at det var "teknisk besværligt". Han er dog indstillet på at forsøge igen efter et valg, hvis Venstre kan bevare magten, og der stadig er et flertal imod.

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce