Holstebro

Lille fremgang: Der er kommet flere indbyggere i Holstebro Kommune

I det seneste år er der kommet 86 flere indbyggere i Holstebro. Det er de unge, der flytter fra byen. Foto: Morten Stricker

Indbyggertallet i Holstebro Kommune er på 58.504 ved indgangen til 2019. Det er blot 86 mere end sidste år.

Holstebro: I 2016 og 2017 steg indbyggertallet med flere hundrede i Holstebro Kommune. En af de væsentligste forklaringer var en nettotilvækst af flygtninge.

Den strøm er nu blevet stoppet. I den nyeste befolkningsopgørelse fra Danmarks Statistik viser, at det samlede indbyggertal i Holstebro Kommune er svagt stigende.

1. januar 2019 er indbyggertallet i Holstebro Kommune på 58.504. Det er 86 mere end for et år siden. Det er en mindre stigning, end det var forventet i befolkningsprognosen.

- Det er et område, vi har meget fokus på, og det bliver ikke mindre i fremtiden. Udviklingen i Holstebro minder meget om Viborg og Herning, der også har en svag stigning, siger Holstebro-borgmesteren, der ikke lægger skjul på en meget vigtig dagsorden, siger borgmester H.C. Østerby (S), der holder nøje øje med udviklingen, når det gælder befolkningstallet.

- Det er altafgørende, at vi sammen med virksomhederne kan være med til at tiltrække den nødvendige arbejdskraft til vores område, siger H.C. Østerby, der pointerer, at kommunen har en række medarbejdere, der skal være med til at få Holstebro til at fremstå så attraktivt som muligt.

- Vi er også i gang med et større analysearbejde af, hvad der får folk til at flytte til Holstebro, og hvad der gør det mindre attraktivt at bosætte sig i Holstebro, siger borgmesteren, der på længere sigt er meget spændt på at se, hvilken effekt den nye motorvej vil have på bosætningen.

41,7 i gennemsnit

Et lidt nærmere kig på tallene viser, at der samlet var 174 flere, der flyttede fra Holstebro end der flyttede til. Til gengæld var der et overskud af nyfødte i forhold til døde på 164 personer. På det tredje parameter var der tale om en nettoindvandring på 114 personer.

I nabokommunerne Struer og Lemvig falder det samlede befolkningstal, mens det stiger i kommuner som Viborg og Herning. Den helt store fremgang oplever Silkeborg Kommune, der på et år er gået frem med 1000 indbyggere. Her mærker de for alvor effekten af være nabo til Aarhus. I Jylland er Aarhus suveræn topscorer med knap 5000 nye indbyggere på et år.

Gennemsnitsalderen i Holstebro Kommune er nu 41,7 år, hvilket er nøjagtig det samme gennemsnit som for resten af Danmark.

0/0

Tophistorier

Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce