Annonce
Lemvig

Varmekunder har udsigt til lille prisstigning

Biogassen er afgørende for økonomien i Lemvig Varmeværk. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Rolig generalforsamling i Lemvig Varmeværk med få deltagere
Annonce

Lemvig: Lemvig Varmeværk har fastholdt sin position som et af landets billigste varmeværker. Her lokalt er det kun Harboøre, der er billigere. Med en pris på 8851 kroner om året for at opvarme et standardhus ligger Lemvig blandt de fem procent billigste værker.

Men forbrugerne kan dog se frem til en mindre prisstigning i 2021, spåede formand Sonny Jørgensen, da varmeværket holdt sin udsatte generalforsamling. Der vil dog stadig være langt op til den gennemsnitlige varmepris i Danmark.

På grund af coronaen var den udsat til dette usædvanlige tidspunkt, hvor der da også kun var 28 fremmødte medregnet bestyrelse og medarbejdere, hvor salen plejer at være helt fuld, når varmeværket byder til generalforsamling.

Der var heller ikke så meget "krudt" i formand Sonny Jørgensens beretning, som indeholdt en beskrivelse af, hvordan der arbejdes intenst på at opretholde et velfungerende varmeværk med lave priser for forbrugerne.

Godt købmandsskab omkring indkøb af brændsel, billig administration, lavt varmetab og effektivitet  er baggrunden for det gode resultat.

Annonce

Biogassen

Økonomien er påvirket af biogassen, som er den primære energikilde. Varmeværket har fået 8,4 millioner kroner i såkaldt overdækning for biogassen i 2017 og 2018. Produktionen er steget med fem procent, men kan det vare ved?


På minussiden står så de mange nye biogasanlæg i Danmark, som gør, at der er konkurrence om det relevante industriaffald, som booster biogasproduktionen.

Sonny Jørgensen, formand, Lemvig Varmeværk


På minussiden står så de mange nye biogasanlæg i Danmark, som gør, at der er konkurrence om det relevante industriaffald, som booster biogasproduktionen.

- Den nye biogasaftale giver Lemvig Biogas et stort incitament til at producere mest mulig biogas billigst muligt. På minussiden står så de mange nye biogasanlæg i Danmark, som gør, at der er konkurrence om det relevante industriaffald, som booster biogasproduktionen. Desuden er der skærpede krav for udspredning af forgasset gylle, så det er indskrænket hvilke former for industriaffald, der kan håndteres i biogasanlægget, sagde formanden.

Han troede dog på, at leverancerne af biogas ville holde sig på samme niveau som nu.

Annonce

Genvalg

Så er der de såkaldte rammevilkår, som er mindre gunstige for Lemvig Varmeværk, end de har været tidligere, hvor varmeværket på forskellige parametre kan blive ramt af mindre indtægter og mindre støtte for op mod 10 millioner kroner.

Derfor udsigten til en prisstigning i fremtiden.

Ved bestyrelsesvalget var der genvalg til Jens Chr. Søgaard og Per Strøm Kristensen. Bestyrelsen har konstitueret sig uændret med Sonny Jørgensen som formand og Jens Chr. Søgaard som næstformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce