Annonce
Holstebro

Lille virksomhed i vækst: Medarbejderne er vores vigtigste råstof

Kim Frandsen (t.v.) og Søren Elgaard Korsholm driver metalvirksomheden Eurocon CNC & Process, der laver helt specielle reservedele til virksomheder som Arla og støbeforme til Færch Plast. Men også udstyr til automatisering af produktionen. Virksomheden er vokset fra to til seks mand på et år. Foto: Morten Stricker
Specialvirksomhed med ambitioner har succes med at producere krævende reservedele og udvikle værktøjer. Eurocon CNC er vokset under corona og vil gerne være større.
Annonce

HOLSTEBRO: Det er en højt specialiseret virksomhed, som putter sig på Rasmus Færchvej i det nordlige Holstebro.

- Vi fremstiller komplicerede reservedele - og vi har fleksible medarbejdere, som gerne tager et ekstra tørn. Derfor kan vi levere med kort varsel, siger Søren Elgaard Korsholm, som blev medejer for et år siden. Han driver virksomheden sammen med Kim Frandsen, som har været med fra firmaets start i 2003.

- Produktion af reservedele giver en sjov og uforudsigelig hverdag. Det er det her, vi brænder for, siger Kim Frandsen, der har en udvidet uddannelse som værktøjsmager.

Mange af firmaets kunder er i nærområdet: Færch Plast. Reservedele til byens to Arla-mejerier, tobaksfabrikken eller brødfabrikken.

- Ofte skal vi lave reservedele, og hvor der ikke ligger en tegning. Og hvor det er afgørende, at vi er tæt på og kan levere hurtigt for at holde produktionen i gang, siger Kim Frandsen, der både tegner og står for værkstedet.

Annonce

Udvider trods corona

Søren Elgaard Korsholm er maskinmester og værktøjsmager. Han har før været hos Lantmânnen og B&O, og han kendte på forhånd Eurocon CNC som leverandør.

Da han kom til firmaet i 2019, var de to mand. I dag er de seks mand på værkstedet.

- Min opgave har især været at besøge vores nuværende kunder og fortælle, hvad vi også kan. Og det har givet flere ordrer, siger Søren Elgaard Korsholm.

Firmaet har ikke haft nedgang under corona-krisen.

- Faktisk må vi sige nej til ordrer, så vi kunne godt bruge en mand mere, siger Søren Elgaard Korsholm.


Faktisk må vi sige nej til ordrer, så vi kunne godt bruge en mand mere

Søren Elgaard Korsholm, medejer af Eurocon CNC


Senest har firmaet sat QR-koder på de dele, som de producerer.

- Det er kunderne begejstret for. Det gør det let at genbestille ting, hvor de ikke selv har tegninger, siger Søren Elgaard Korsholm.

Annonce

Udstyr og maskiner

Eurocon CNC fremstiller en del forme til Færch Plast - forme i aluminium, som man lægger en plastfilm hen over og med vakuum former en bakke. Der skal bores mange knappenålstynde huller i formen for at suge luften ud.

- Det tager lang tid, fordi et så tyndt bor skal køre langsomt for ikke at knække, siger Kim Frandsen.

Men de har også mange kunder, som præsenterer et problem i produktionen.

- De kommer med en opgave - ikke en tegning - og så laver jeg et forslag til en løsning, før vi producerer værktøjet, siger Kim Frandsen.

Til en producent af motorkølere har han udviklet en robot til svejsning. Eurocon producerer også gribeudstyr til robotter.

Det er en meget varieret produktion for en mindre virksomhed, selv om den er veludstyret med fire store cnc-fræsermaskiner - og en cnc-styret drejebænk.

- Det kræver højt specialiserede maskinarbejdere og værktøjsmagere, som selv kan programmere maskinerne, siger Kim Frandsen.

Eurocon CNC

Eurocon CNC er et selvstændigt firma men deler adresse og administration med Eurocon Stålindustri - som er ejet af brødrene Kjeld og Anders Uhre - og som producerer især svejste stålkonstruktioner.

Brødrene Uhre ejer 30 procent af Eurocon CNC, mens Kim Frandsen og Søren Elgaard Korsholm ejer hver 35 procent.

Eurocon CNC blev grundlagt i 2003. Blandt kunderne er Arla, Arla-Hoco, Færch Plast, Philips Medizize (tidl. B&O Medicom), Danlind, B&O, Velux, Nissens, Aarhus Universitetshospital, NEK, Velux (måleværktøj) og en række andre.

Virksomheden har indgået en grundaftale med Færch og en aftale med Arla om produktudvikling. Og de to hovedejere er optimistiske, når de ser på fremtiden.

- Vi vil gerne være flere dygtige folk og fortsætte en dynamisk udvikling, siger Kim Frandsen.

- Medarbejderne er vores vigtigste råstof, siger Søren Elgaard Korsholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce