Struer

Limfjorden Rundt for 30. gang

63 træskibe er tilmeldt jubilæumsudgaven af Limfjorden Rundt, der rammer Struer onsdag den 13. september. Marilyn Anne fra Struer har været med i alle 30 år. Foto: Brian Amtoft, altien.dk

De gamle og flotte træskibe anløber Struer Havn onsdag den 13. september

LIMFJORDEN: Når sejladsen for gamle træskibe starter i Løgstør på mandag 11. september, er det den 30. udgave af kappestriden rundt på Limfjorden. Det er et efterhånden stort arrangement, der strækker sig fra Løgstør til Thisted, Struer, Nykøbing Mors og Fur for at slutte i Skive lørdag den 16. september.

Byerne, der besøges rundt om i fjorden, sørger alle for at servicere de op mod 700 deltagere på de 63 gamle træskibe, der deltager.

Der deltager to træskibe, der er hjemmehørende i Struer. Det er Marilyn Anne og Freya, mens der er fem både fra Lemvig og en enkelt fra Thybroøn med i sejladsen.

Der er sket en stor udvikling i deltagerantallet siden første sejlads i 1988, hvor seks både for første gang tog turen rundt i fjorden. Af de oprindelige 6 deltagere har 4 af dem været tilmeldt alle forudgående 29 gange og er også tilmeldt i år. Så skibene Fulton, Jens Krogh, Hermes og Marilyn Anne kan sammen med selve begivenheden fejre 30 års jubilæum. I alt har ca. 235 forskellige skibe deltaget gennem årene - af disse har 66 kun deltaget én gang.

Netop fordi det er jubilæumssejlads, er der gjort ekstra meget ud af de festligheder, der hvert år sætter sit præg på havnene, når de vindblæste deltagere ankommer.

Mange steder er der allerede fra frokost arrangeret festivitas langs havnekajerne, hvor byens befolkning gerne bakker op om den gode begivenhed, når de mange sejlskibe anløber havnene, og i bedste fald gør det for sejl.

0/0

Tophistorier

Annonce
Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Tophistorier

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Holstebro For abonnenter

Fem ting der kan ødelægge høsten

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce