Indland

Liste: Kunsttyverier der skabte opmærksomhed

Trapholt.Foto: Søren Gylling

Det er på ingen måde første gang, at tyve er stukket af med kunst fra et museum. Flere gange er det lykkedes tyve at stjæle værker for flere millioner kroner.

Værker for 150 millioner)

I 1999 slap tyve afsted med to malerier af Rembrandt og Bellini fra Nivaagaards Malerisamling. De to værker, Rembrandt "Dameportræt" og Bellinis "Portræt af ung mand" blev dengang vurderet af eksperter til at kunne indbringe samlet 150 millioner kroner på en auktion. I forbindelse med sagen blev der udlovet en dusør på hele 14 millioner kroner. Historien om det store kunstkup gav senere inspiration til den danske spillefilm "Rembrandt," med blandt andre Nicolas Bro i en af hovedrollerne.

Malerier for 132 millioner)

Ved et større indbrud hos Kunsthal Rotterdam i Holland blev der i 2012 stjålet hele 7 værker af blandt andre Picasso og Monet. De syv værker blev dengang anslået at have en værdi på 18 millioner euro, dengang svarende til 132 millioner danske kroner.

Tre rumænske mænd blev tilbageholdt i sagen om kunsttyveriet, som blev kendt som det næststørste i Hollands historie. i 1991 forsvandt hele 20 værker af fra Amsterdams Van Gogh-museum.

Rambuktyveri)

I 2000 lykkedes det tyve at slippe afsted fra Ellekilde Auktionshus med to værker af den danske kunstner P. S. Krøyer til en værdi af otte millioner kroner. Kort efter tyveriet stoppede politiet en varevogn, som viste sig at indeholde de stjålne værker, som blev fundet intakte. En 28-årig mand meldte et par uger senere sig selv til politiet for sin medvirken.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Tophistorier

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce