Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

TrygFonden Kystlivredning opfordrer til, man i det gode strandvejr benytter strande med livredderflag. Foto: TrygFonden Kystlivredning
Annonce

Thyborøn: Der er stadig arbejde til livredderne fra TrygFondens Kystlivredning på stranden i Thyborøn.

I sidste uges opgørelse viser det sig, at livredderne havde to førstehjælps-aktioner. Der var  otte forebyggende aktioner og ikke færre end 213 oplysende indsatser. Der var ingen livreddende aktioner langs kysten ud for de lokale kommuner.

Der er godt vejr i sigte, og derfor forudser TrygFonden Kystlivredning, at der vil være mange mennesker på strandene de kommende dage. Og naturligvis opfordrer man til, at man benytter sig af de strande, hvor man kan se livredderflaget.

I denne uge gør man opmærksom på, der fortsat er revlehuller, hvor man kan blive revet med af den udadgående strøm, og her er det gode råd, at man ikke kæmper imod, men lader sig drive med og prøver at svømme til siden, så man kommer væk fra strømmen.

Annonce

Gør op med myte

Men man gør også op med myten om, at det er sikkert at gå ud, så vandet går til navlen.

- På strandene møder vi ofte forældre, der fortæller deres børn, at de trygt kan gå i vandet til navlen. Men det kan være et livsfarligt råd, hvis forholdene ikke er til det. Små børn kan nemt blive væltet omkuld af bølger, hvis de står i vand til navlen, og ved stærk strøm kan både børn og voksne komme i alvorlige problemer, hvis de går ud til navlen. Vi opfordrer derfor altid til, at man lærer at svømme, bader efter forholdene og aldrig går i vandet alene. Det er heller ikke nok for forældrene at holde øje med børnene fra stranden. De skal gå med børnene i vandet.

- Det er både det sikreste og det hyggeligste, siger driftchef Lasse Serup Jensby fra TrygFonden Kystlivredning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KIMO: Find nu pengene til høfde 42

Lemvig

Genvalg til Dybe-Ramme

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce