Annonce
Lemvig

Livreddere måtte give førstehjælp to gange

Heldigvis var der kun tale om en dukke denne gang. Men livredderne på stranden i Thyborøn har i den forgangne uge givet førstehjælp to gange, viser en opgørelse fra TrygFonden. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce

Thyborøn: Selv om sommeren 2019 ikke har kunnet måle sig med forrige sommers mange varme dage med masser af sol, har der alligevel været brug for TrygFondens livreddere ved badestranden i Thyborøn.

Heldigvis har livredderne ikke været involveret i livreddende aktioner i den forgangne uge. Men to gange har det været nødvendigt at lave aktioner, hvor det var nødvendigt at yde førstehjælp. Desuden var der ni forebyggende aktioner samt 173 forebyggende aktioner. De dækker blandt andet over henvendelser fra badegæster med spørgsmål om vind og vejr.

I en pressemeddelelse skriver TrygFonden, at de med udsigten til varme og solrige dage forventer travlhed for livredderne i denne uge. Og samtidig opfordrer man badegæsterne til at bade inden for den afmærkede zone på de strande, hvor der er livreddertårne.

- Livredderne har konstant øjnene på vandet i deres primære zone, så de kan hurtigt spotte, hvis nogen kommer i vanskeligheder. Det er ikke altid, at den nødstedte selv er i stand til at signalere efter hjælp, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, hvis en person er i problemer. Den største sikkerhed får man således ved at bade der, hvor livredderne holder skarpt øje. De har både udstyret og er specialtrænet i at træde til ved både mindre alvorlige hændelser, og når der er fare for badegæsternes liv, siger Michael Iwersen, der er uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce