Annonce
Ulfborg/Vemb

Lokal kvinde skriver historie: 35-årig bliver ny havnechef

Lisette Sønderby er ny havnechef på Thorsminde Havn. Hun har i mange år hjulpet de lokale fiskere med juridisk støtte. Foto: Morten Stricker

Lisette Sønderby har masser af erfaring med i rygsækken, når hun sætter sig i chef-stolen på havnen i Thorsminde. For første gang er det en kvinde, der kommer til at bestride posten.

Thorsminde: - Det har været en spændende, men også svær opgave, sagde 34-årige Søren Kyndi om opgaven med at tiltrække nye investorer til havnen, før han 31. december fråtrådte stillingen som havnechef i Thorsminde.

Og at det er en svær opgave med mange udfordringer at skulle drive havnen videre, det er 35-årige Lisette Sønderby helt med på. Hun sætter sig fra 1. marts til rette i chefstolen på havnen.

- Det er rigtigt, at det bliver en udfordrende, men også spændende opgave, og jeg har et hjerte, der brænder fuldstændigt for Thorsminde. Måske mere end man har som tilflytter, og jeg har gåpåmod og vilje, så selvom projekterne er svære, tror jeg nok, det skal lykkes, siger Lisette Sønderby.

Hun er oprindeligt uddannet ejendomsmægler og har i ti år siddet i administrationen i Thyborøn Havns Fiskeriforening, hvor hun har hjulpet fiskere - også fra Thorsminde - med det juridiske.

- Når der er kommet nye regler, så har jeg formidlet dem ud til fiskerne, og hvis der har været problemer med fiskerikontrollen, så er det også mig, der har hjulpet, siger hun om jobbet i Thyborøn, som hun fratræder i forbindelse med det nye job i Thorsminde.

Annonce

Det er jo rigtigt - at det er et mandeerhverv. Men jeg har allerede respekten og et godt samarbejde med mange af fiskerne, da jeg har arbejdet med dem før

Lisette Sønderby, ny havnechef i Thorsminde
Lisette Sønderbys far og bedstefar er fra Thorsminde. Hun er selv opvokset i Ulfborg, men flyttede til Thorsminde i 2003. Hun har brugt store dele af sin opvækst i havnebyen, som hjertet banker stærkt for. Foto: Morten Stricker

En kvinde i et mandemiljø

Fiskeriet er historisk set et mandemiljø og Lisette Sønderby er den første kvinde, der bestrider posten som havnechef i byen.

Hvad har du gjort dig af tanker om det?

- Det er jo rigtigt - at det er et mandeerhverv. Men jeg har allerede respekten og et godt samarbejde med mange af fiskerne, da jeg har arbejdet med dem før, siger hun.

Den nye havnechef kommer oprindeligt fra Ulfborg - men hele familien stammer fra Thorsminde, og det samme gør hendes mand. Parret bor i Thorsminde og har tre børn.

At det er en lokal kvinde, der nu sætter sig bag roret på havnen, og med sin erfaring er hun overbevist om, at hun bliver mere end blot en "døgnflue".

- Det administrative og økonomiske kan jeg fuldstændigt - og det sælgende i forhold til arealerne - det ved jeg også, jeg kan, siger hun og tilføjer om de praktiske opgaver på havnen:

- Hvor stor en del af arbejdsopgaverne med oprensning og pejling, jeg bliver en del af, er endnu uvist, men jeg er så klar til at lære nyt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tyv stjal høretelefoner

Annonce