x
Annonce
Mærkedage

Lokale valgt ind i Veganerpartiets bestyrelse for Vestjyllands Storkreds

Den nyvalgte bestyrelse (fra venstre): Jens Kristian Overgaard, Allan Nørlund Madsen (Holstebro), Kirstine Ø. Ruby (suppleant), Ian Elkjær, Gustav Lykke Jessen (suppleant), Sóley Jónsdóttir (Holstebro) og Pelle Hjek Møller. Ikke med på billedet: Freya Gitte Vind Rønnov (suppleant). Foto: Veganerpartiet
To fra Holstebro valgt ind i nyt partis bestyrelse for Vestjyllands Storkreds.

Debat: Aftenen forløb planmæssigt til den stiftende generalforsamling for Veganerpartiet Vestjyllands Storkredsforening. Ifølge presseansvarlig Lars Corvinius Olesen, foregik det med brandtaler, vegansk mad og højt humør i Herning Bibliotekerne.

Der blev indvalgt fem bestyrelsesmedlemmer og tre suppleanter til Vestjyllands storkreds for Veganerpartiet. Bestyrelsen er spredt demografisk ud over Vestjylland og har nu medlemmer fra Viborg, Herning, Holstebro og Hvide Sande. De to medlemmer fra Holstebro er Allan Nørlund Madsen og Sóley Jónsdóttir.

Arrangementet kom op på 20 personer heriblandt Veganerpartiets forperson, Michael Monberg, politisk ordfører, Lisel Vad Olsson og presseansvarlig, Lars Corvinius Olesen, som bød ordentligt velkommen til de mange vestjyske medlemmer.

- Det blev en kæmpe succes også her i Vestjylland. Vi er oppe på nu fire fungerende storkredsbestyrelse – og selv i Vestjylland er der masser af veganere, som pibler frem for at søge fællesskab og bidrage til mere empatisk, dansk politik, siger Michael Monberg, forperson i Veganerpartiet. - Den nye bestyrelse kender ikke helt hinanden endnu, så vi har i første omgang valgt fem bestyrelsesmedlemmer. Næste gang de mødes til et bestyrelsesmøde, konstituerer de sig selv og finder en forperson, en næstforperson og en kasserer, siger Lars Corvinius Olesen, som er presseansvarlig for Veganerpartiet - og i øvrigt født og opvokset i Lemvig. Bestyrelsens opgave er at godkende opstillere til kommende lokal- og regionalvalg i Vestjylland, lægge strategi, og oprette lokale begivenheder, foredrag og debatter. Partiet kommer til at have meget fokus på dyrerettigheder, hjælpe landmænd med at skifte til plantebaseret produktion, indføre veganske måltider på hospitaler, kommuner, børnehave og andre institutioner og fokusere på brede partiets ideologi ud i regionsråd- og byråd. Lige nu har bestyrelsen mest fokus på at indsamle vælgererklæring så Veganerpartiet kan blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget. Veganerpartiet har per den nyeste opgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet indsamlet 11.547 godkendte vælgererklæringer ud af de på påkrævede 20.182. Veganerpartiet har til formål at indføre en mere empatisk politisk arbejdsgang på borgen inden for alle politiske områder. Veganerpartiet indfører som det første dyrerettigheder til den politiske dagsorden og vægter empati højere end økonomisk vækst. Partier bygger hverken på ideologier fra blå- eller rød blok, men i stedet ideologierne økocentrisme og veganisme, som de vil gøre til politisk ståsted for kommende partier.

meja/

Lars Corvinius Olesen, er pressenasvarlig for det nye Veganerpoartiet. Han er født og opvokset i Lemvig. Foto: Veganerpartiet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce