Annonce
Lemvig

Lokalplan baner vejen for Thor Havmøllepark - koblingsstation på areal der svarer til 28 fodboldbaner

Visualisering af hvordan den nye højspændingsstation ved Volder Mark kommer til at tage sig ud. Illustration fra visualiseringsrapport
Godt 20 hektar på Volder Mark skal udlægges til ny koblingsstation for Thor Havmøllepark

Ramme: Lemvig Kommune er nu klar med et lokalplanforslag, som skal bane vejen for den store havmøllepark, Thor, der skal anlægges ud for Thorsminde.

Planen giver mulighed for at opføre et stort landanlæg på Volder Mark syd for Ramme, der skal modtage de store mængder strøm fra mølleparken og sende den videre til Idomlund i Holstebro Kommune.

Det er Folketinget, der har vedtaget at opføre mølleparken og hvordan strømmen skal komme i land. Derfor kan Lemvig Kommune ikke sige nej til den store koblingsstation, der skal opføres på godt 20 hektar jord, men gennem lokalplanen har kommunen mulighed for at stille nogle krav til, hvordan anlægget skal udformes i forhold til bygninger og skjul.

Annonce

Et areal på 20 hektar svarer til 28 fodboldbaner.

Pakket ind

- Det er beskrevet, hvordan man kan passe anlægget ind i området, hvordan man kan skjule det og gøre det diskret ved hjælp af beplantning. Det er et område, hvor det kan lykkes at pakke det godt ind, vurderer formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).


Det er et område, hvor det kan lykkes at pakke det godt ind.

Steffen Damsgaard (V), udvalgsformand


Lokalplanforslaget udlægger i alt tre byggefelter, hvoraf to skal anvendes til to delstationer – et med plads til den kommende koncessionsejers tekniske anlæg og et med plads til Energinets tekniske anlæg og evt. anlæg til opsamling af landbaseret VE-produktion. Det er blandt andet her, der udlægges areal til en fremtidig 60 kV-station.

Byggefelterne er placeret med afstand imellem, hvilket muliggør eventuelle senere stationsudvidelser på op til 1200 kvadratmeter.

Annonce

Skærmende beplantning

Lokalplanen giver mulighed for, at byggefelterne kan blive indhegnet, og derudover stilles krav om etablering af skærmende beplantning med egnstypiske træer og buske nord og syd for byggefelterne.

I lokalplanområdets sydlige del udlægges et større grønt areal, som skal friholdes for bebyggelse. Arealet skal fremstå som lysåbent areal med græs og urter og der vil blive etableret to regnvandsbassiner.

Der bliver tale om høje og markante bygninger på området, og samtidigt skal det opsættes lynfangsmaster , der vil forstærke indtrykket af et landskab med tekniske installationer.

Forslaget skal også behandles i byrådet, hvorefter det kommer i offentlig høring i otte uger, hvor alle kan kommentere på planerne.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce