Lemvig

Lokalplan skal give plads til nyt Klimatorium

Byggeriet af det nye Klimatorium skal efter planen gå i gang næste år, men aller først skal en lokalplan på plads. Illustration: Lemvig Kommune

Enigt udvalg godkendte lokalplan, som snart skal i høring i otte uger

Lemvig: Administrationen ved Lemvig Kommune har nu lagt sidste hånd på et nyt lokalplanforslag, der skal bane vejen for det kommende Klimatorium på Østhavnen i Lemvig.

- Planen er klar og bliver derfor snart sendt i høring. I bund og grund er den lavet ud fra, at den planlagte bygning kan projekteres og opføres, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Lokalplanen beskriver, hvordan arealet på Østhavnen kan udnyttes og hvilke regler, man skal holde sig indenfor. Planen omfatter arealet mellem etagebyggeriet og den nybyggede Smedieværksted og rummer derfor også reglerne for den eksisterende skatebane. Her kommer der dog ikke til at ske ændringer på banen, idet arealet bliver udlagt til rekreative aktiviteter, som det kendes i dag. Banen vil dog blive integreret i de udearealer, der skal anlægges i forbindelse med et Klimatorium.

Byggeriet af et Klimatorium har tidligere været beskrevet, og det nye forslag til lokalplan er skåret til, så den passer til den planlagte bygning. Det vil sige, at den skaber mulighed for at opføre bygninger i op til tre etager, et areal bliver udlagt til højvandssikring, og der skal skabes plads til et offentligt stiforløb ud mod fjorden.

Mandag blev forslaget godkendt i et enigt teknik- og miljøudvalg og bliver derfor nu sendt videre til byrådet, hvor den også ventes godkendt. Derefter skal planen ud i offentlig høring i otte uger, hvor alle får mulighed for at kommentere på den. Derefter bliver den rettet til og endelig godkendt, hvorefter byggeriet kan gå i gang.

På finansloven

Klimatoriet har fået ekstra vind i sejlene, fordi staten netop har sat driften på Finansloven. Derfor vil centeret modtage tre millioner kroner om året de næste fire år til at styrke driften, og det glæder Steffen Damsgaard, der er også er formand for Lemvig Vand- og Spildevand, der skal skabe centeret.

- Det er jo en kæmpe cadeau til den indsats, der er gjort, for at skabe et kraftcenter, og som skal bruges for at skabe et Klimatorium. Vi er i gang med at skabe foreningen Klimatorium, men også skabe den bygning, der skal opføres. Derfor er tilskuddet den bedst mulighed opstartsmulighed, der vil sikre, at vi får Klimatorium på landkortet både lokalt og nationalt. Det kommer til at booste hele klimaindsatsen og arbejdet med klimaløsninger og bæredygtig udvikling. Som formand for Lemvig Vand og Spildevand, så jubler vi, siger Steffen Damsgaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce