Annonce
Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

- For at sige det på vestjysk, så har jeg fået nok splinter i røven af at sidde på bænken i Århus, og det gider jeg ikke længere. Jeg er blevet for gammel til ikke at spille, forklarer Jonas Langerhuus om skiftet fra Århus Håndbold til Lemvig-Thyborøn Håndbold. Foto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold har været på rov hos konkurrenterne fra Århus Håndbold og henter både højrebacken Jonas Langerhuus og stregspilleren Kristian Rammel.
Annonce

Lemvig: Selvom han kun er 26 år har Jonas Langerhuus et cv, der er længere end de fleste håndboldspilleres.

Vestjyden, der i sine yngre dage blev omtalt som et af landets største talenter, har både været omkring Kolding, Ribe-Esbjerg, Skanderborg, Århus og schweiziske Pfadi Winterthur. Næste stop for højrebacken bliver i det nordvestlige Jylland, hvor han har skrevet en to-årig kontrakt med Lemvig-Thyborøn Håndbold efter at have fået ophævet kontrakten med aarhusianerne et år før tid.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Lemvig, hvor jeg har haft en god dialog med Anders Thomsen om, hvordan jeg kommer til at passe ind på holdet. I både Esbjerg og Skanderborg har jeg også spillet om overlevelse i ligaen, så jeg ved også, hvad det er jeg går ind til, fortæller Jonas Langerhuus.

Den venstrehåndede bagspiller passer på papiret godt til LTHs aggressive og mand-mand baserede angrebsspil og i den sportslige ledelse er man også begejstret for at have fået papir på Langerhuus som afløser for Jonas Gade.

- Da vi tilbage i december fik beskeden om, at Jonas Gade fortsatte sin karriere på Mors efter sæsonen, gik jeg sammen med trænerteamet for at finde nogle mulige navne til højre back-positionen. Her dukkede Langerhuus op, og efter en lang kamp om at få tingene til at lykkes er det rart, at det lykkedes at få ham fri i Århus, siger sportschef Lars Broe.

Med sine 208 centimeter rager Kristian Rammel godt i vejret på stregen. Foto: Ole Nielsen
Annonce

Træt af bænken

For mange vil turen fra Århus Håndbold til Lemvig-Thyborøn været et skridt ned ad rangstigen, men det er Langerhuus ligeglad med. For ham handlede det først og fremmest om at komme til en god, stabil klub med udsigt til spilletid.

- For at sige det på vestjysk, så har jeg fået nok splinter i røven af at sidde på bænken i Århus, og det gider jeg ikke længere. Jeg er blevet for gammel til ikke at spille, forklarer Jonas Langerhuus.

Han kommer oprindeligt fra Esbjerg, hvorfra han også kender både Mark Nikolajsen og Mathias Porsholdt, selvom de ikke nåede at spille mange kampe sammen, inden Langerhuus søgte videre i karrieren. Så Vestjylland er ikke fremmed land for ham, og faktisk har bagspilleren også familiebånd, der trækker helt op til Harboøre Tange.

- Min familie er i sin tid faktisk udvandret fra Langerhuse ved Harboøre, så der er en krog der. Jeg vil dog ikke gå så langt og sige, at jeg vender hjem, min hjemby er altså Esbjerg, konstaterer Jonas Langerhuus med et efterfølgende grin.

Annonce

2,08 meter nordmand

Med sig til det vestjyske tager han den 208 centimeter høje stregspiller Kristian Rammel. Nordmanden har ligeledes fået ophævet sin kontrakt og i stedet skrevet en et-årig kontrakt i Lemvig.

- Jeg er fået et rigtig godt indtryk af både klubben og trænerne og glæder mig til at starte i Lemvig. For mig betyder det meget, at jeg kommer til en klub, der vil mig, efter min første sæson i Danmark, hvor jeg ikke har haft den rolle hos Århus, som jeg havde håbet at få, fortæller nordmanden.

Og så glæder han sig rent faktisk til at skifte en klassisk mellemklub i ligaen ud med en bundklub. For når det kommer til stykket, så er det topklubberne og bundklubberne, der spiller de sjoveste kampe.

- Hvert et point tæller, og det glæder jeg mig til. Der kommer et andet tryk på, og så var jeg meget imponeret af Lemvigs hjemmebane, da vi spillede der, og jeg ser virkelig frem til at spille i en intens hal, siger Kristian Rammel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce