Annonce
Sport

LTH tabte tæt kamp i Sønderborg: Mojn og så videre til bunddramaet på onsdag

- Det er lidt træls, at vi går over i 7-mod-6 for at finde løsninger på vores angrebsspil, og i stedet bliver straffet, så de kan score en stribe mål i tomt mål, siger Jesper Kokholm, der dog hæfter sig ved, at Lemvig-Thyborøn Håndbold igen spiller helt lige op med et på papiret stærkere mandskab. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lemvig-Thyborøn Håndbold var lørdag eftermiddag ikke skarpe nok i en håndfuld nøglesituationer, og så blev det Sønderjyske, der løb med sejren i en ellers tæt kamp.
Annonce

Sønderborg: Som bundhold er det ikke altid nok at spille en god kamp, som regel skal der lidt mere til.

Det var lektien i årets første gældende kamp ude mod Mors-Thy og igen lørdag eftermiddag i Broager Sparekassen Skansen i Sønderborg. For tredje gang i træk leverede 'de røde' en god præstation, men desværre måtte man for anden gang tage til takke med et nederlag.

- Langt hen ad vejen får vi som fortjent. Vi er ikke skarpe nok i en håndfuld situationer, og det straffer Sønderjyske os på. Sådan er det, konstaterer cheftræner Anders Thomsen.

I en tæt kamp, hvor holdene sjældent var foran med mere end to mål, blev det nemlig i sidste ende hjemmeholdet, der kunne trække stikket og sætte en firemålssejr på kontoen, efter lemvigerne mod slutningen satsede hele butikken på en udligning.

- Det er tæt helt til det sidste, selvom det måske ikke lige ser sådan ud, når man kun kigger på måltavlen. Vi var rigtig godt med og havde chancen, hvis vi havde været lidt dygtigere, siger Jesper Kokholm.

Annonce

Høj risiko-spil straffet

Ifølge fløjspilleren var det især de perioder af kampen, hvor gæsterne tog målmanden ud og satsede med 7-mod-6 spil, at kvaliteten manglede.

- Det er lidt træls, at vi går over i 7-mod-6 for at finde løsninger på vores angrebsspil, og i stedet bliver straffet, så de kan score en stribe mål i tomt mål, erkender fløjspilleren, der dog ikke fortryder beslutningen.

Kampen i tal

Sønderjyske - Lemvig-Thyborøn Håndbold 32-28 (15-15)

HTH Herreligaen, 21. runde

Stillinger undervejs: 2-2, 5-4, 8-5, 10-9, 11-13, 15-15, 17-17, 19-19, 22-21, 26-22, 27-25, 32-38.

Mål, LTH: Mark Nikolajsen 8, Søren Nørgård 8, Jonas Langerhuus 4, Jesper Kokholm 3, Nicolaj Spanggaard 2, Jacob Østergaard 1, Mads Thymann 1, Niels Lindholt 1.

Topscorer, SDR: Frederik Ladefoged 7.

Udvisninger: SDR 3, LTH 4.

Tilskuere: 0 i Broager Sparekassen Skansen.

Generelt har holdet nemlig haft god succes med den risikobetonede angrebsvariant, ikke mindst i forrige kamp mod Skjern, hvor 7-mod-6 var en af nøglerne til to tiltrængte point. Derfor kan han godt leve med, at spillet engang i mellem giver bagslag.

- Det er en chance, man tager. I dag (lørdag, red.) var vores problem, at vi tog vores 6-mod-6 spil med over i 7-mod-6 og ikke var dygtige nok til at spille de rigtige chancer, forklarer Jesper Kokholm.

Fløjspilleren har kontrakudløb efter denne sæson og lyder ikke som en mand, der fortsætter i det nordvestjyske. Han er dog ikke videre meddelsom om fremtiden.

- Det kan jeg ikke kommentere på, griner han.

Annonce

Drama i vente

Lørdagens kamp i grænselandet var ellers en glimrende mulighed for at kravle væk fra ligaens sidsteplads, inden onsdagens bundbrag i Arena Vestjylland Forsikring i Lemvig.

Her har Lemvig-Thyborøn Håndbold fire point inden kampen, mens gæsterne fra TMS Ringsted kommer til Jylland med fem point på kontoen. Vinderen vil derfor stå ualmindeligt godt inden grundspillets sidste fire runder, hvor kun sidstepladsen rykker direkte ud af ligaen.

En kamp, som lemvigerne føler sig godt rustet til, efter sejren og Skjern og to tætte kampe mod to af slutspilsbejlerne.

- Det er klart, at når vi kan presse et hold, der sigter mod slutspillet i næsten 60 minutter på deres hjemmebane, så står vi også godt til kampen på onsdag, siger Anders Thomsen.

Hvis Lemvig vinder onsdagens kamp skal Ringsted i de sidste fire runder hente to point på LTH, da sjællænderne vil være dårligst indbyrdes i tilfælde af pointlighed.


Det er klart, at når vi kan presse et hold, der sigter mod slutspillet i næsten 60 minutter på deres hjemmebane, så står vi også godt til kampen på onsdag.

Anders Thomsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce