Annonce
Struer

Luften siver ud af den lokale fodbold: Krisemøde sidst på måneden

Struer Boldklub leder efter bolden, når det gælder udfordringen med at rekruttere frivillige til bestyrelsesarbejde. Arkivfoto
I Struer Boldklub er engagementet og klubånden tilsyneladende stille og roligt sevet ud af medlemmerne - klubben holder generalforsamling i krisens tegn sidst i denne måned.

Struer: Boldflytteri på tværs af eget felt - eller måske endda en lang, defensiv tilbagelægning.

Sådan ser det lige nu ud på taktiktavlen hos bestyrelsesmedlem i Struer Boldklub Jes Bach, når talen falder på fodboldklubbens coronaforsinkede 2021-generalforsamling.

Status er nemlig, at formand Karsten Lund, en ildsjæl for klubben gennem flere år, stopper med et smæk med døren. I skuffelse over at Struer Kommune skiftede strategi i forhold til den nye kunstgræsbane i kommunen.

Annonce

En bane, som den 117 år gamle boldklub investerede mange timer og indsamlede midler på at gøre til virkelighed.

Karsten Lund stod således også i spidsen for foreningen Struer Kunstgræs, der skulle stå for blandt andet booking af banen.

I forbindelse med strategiskiftet blev kunstgræsforeningen nedlagt.

Træls situation

Ud over formandens farvel så er tre af de øvrige bestyrelsesmedlemmer på valg i år, og det er et åbent spørgsmål, om de ønsker at tage yderligere en tørn, siger Jes Bach.

Selv er han valgt til endnu et år i bestyrelsen.

- Det er en træls situation, vi er havnet i. For mange er det svært at afse den tid, det koster at engagere sig i frivilligt bestyrelsesarbejde. Det rammer klubånden, og nogle af os har efterhånden været med i arbejdet i mange år. Så det ser lidt sort ud med at skaffe frivillige, siger Jes Bach.

Annonce

Mangler klubhus

Han støtter samtidig den afgående formand og udvider gerne sin kritik mod kommunen til at handle om den mere overordnede indstilling til fodbolden i Struer.

- Man kan godt sige, at vi føler os tilsidesat. Da Struer Energi Park blev udvidet på blandt andet bekostning af vores klubhus, blev vi lovet et nyt klubhus, et nyt samlingssted for fodbolden. Det har vi ikke fået, og det har været med til at dræne engagementet og klubånden, fordi fodbolden ikke længere har sit helt eget sted, hvor det kun er fodbold og fodboldspillet, der er i fokus, siger Jes Bach.


Det er en træls situation, vi er havnet i. For mange er det svært at afse den tid, det koster at engagere sig i frivilligt bestyrelsesarbejde. Det rammer klubånden, og nogle af os har efterhånden været med i arbejdet i mange år. Så det ser lidt sort ud med at skaffe frivillige.

Jes Bach, bestyrelsesmedlem, Struer Boldklub


Klubben vil nu række ud til blandt andet forældrene til de børn og unge, der spiller i klubben, for ad den vej at finde nye frivillige.

- Vi skal have signalet ud om, at vi stadig kan tilbyde en masse i boldklubben, siger Jes Bach.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce