Annonce
Struer

Struer i bund: Lunkne svar fra erhvervsledere ødelægger ikke borgmesterens humør

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger undersøgelsen fra Dansk Industri fra sig med en klar overbevisning om, at den ikke afspejler det reelle billede af forholdene i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune er nummer 62 på Dansk Industris rangliste over erhvervsklimaet i de enkelte kommuner - og nummer sjok når det gælder kommunens generelle image

Struer: Dansk Industri offentliggjorde mandag aften resultaterne af den årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i de enkelte kommuner, og Struer Kommune ender i år som nummer 62 på listen.

Dette er 26 skridt tilbage i forhold til placeringen i 2018, og når det gælder det generelle image, ligger Struer helt i bund med en placering som nummer 89.

- Det kan godt undre mig, fortæller formanden for DI Midt og Vest, Claus Arberg.

Til daglig er han administrerende direktør på Hvidbjerg Vinduet på Thyholm, og skulle undersøgelsen afspejle hans egen holdning til erhvervsklimaet i Struer Kommune, så det helt anderledes ud.

- Jeg er en af de 34, der har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen, fortæller han og afslører gerne, at han selv har givet Struer Kommune gode karakterer, når det gælder erhvervsklimaet og kommunens generelle image.

- Der er jo virkelig sket noget i løbet af de seneste fire-fem år, mener han og forsøger at finde en forklaring på den dårlige karakteristik af Struer Kommune i årets undersøgelse af erhvervsklimaet i de enkelte kommuner fra DI.

- Det er måske dårlige oplevelser med Struer Kommune fra fortiden, der er dukket op i bevidstheden hos de andre, der har indsendt deres svar. Jeg ved det ikke. Men det kunne måske være en del af forklaringen, siger han.

Annonce

Tyndt grundlag

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) vælger at fortrænge resultaterne i undersøgelsen og hæfter sig ved det tynde statistiske grundlag, når DI bygger en sandhed op omkring erhvervsklimaet, der bygger på en spørgeskemaundersøgelse med svar fra 34 ud af alle de mange virksomheder i kommunen.

- Undersøgelsen er sendt bredt ud til virksomheder i alle brancher. Det er ikke kun medlemmerne af Dansk Industri, der har haft mulighed for at deltage, forklarer Michael Jul-Nørup Pedersen, som er chefkonsulent på undersøgelsen for Dansk Industri.

- Så hvorfor skulle jeg dog blive i dårligt humør over svarene fra 34 erhvervsledere, når jeg samtidig kan se, hvordan vi når længere og længere ud med budskaberne om alt det gode, der sker i Struer Kommune, siger han efter en weekend med over 3000 løbere i gaderne til Run to the Beat.

- Tidligere på året fik vi også landsdækkende dækning af cykelløbet, som blev afviklet med de danske Tour de France ryttere i spidsen, umiddelbart efter, at de havde krydset målstregen i Paris. Det har ikke direkte indvirkning på erhversvsklimaet. Men det betyder da i den grad noget for kommunens generelle image, og på erhvervsfronten kan vi jo også se store fremskridt - for eksempel i det nye Sound Hub, hvor vi får iværksættervirksomheder fra hele Europa til Struer Kommune, konstaterer han.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger derfor undersøgelsen fra DI fra sig med en sikker fornemmelse af, at borgerne i Struer Kommune har et helt anderledes positivt indtryk af alt det, der sker, og at det er det, der betyder noget.

Nummer ni og 22

Lemvig Kommune kommer i år i top ti på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner med en placering som nummer ni.

Holstebro Kommune, som blev kåret som nummer to i 2018, endte i år på en placering som nummer 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce