Kultur

Lyden af Vestbo Trio

Her kan du koble dig på bandets diskografi

Siden Vestbo Trio kom til verden i 2007, har bandet udgivet en enkelt ep og fem album:

1)

"Ep" - trioens debut fra januar 2010. Udkom kun på cd. Indeholder fem numre fra bandets allerførste tid. Tre af dem tager trekløveret op igen på debutalbummet.

2)

"Less Talk...". Debutalbummet, som udkom i marts 2012 med 11 numre. Vestbo Trio er på forkant med vinyl-trenden og udsender albummet i både lp- og cd-format samt digitalt. På vinylpladen er kun plads til 10 af numrene, men køberne får digital adgang til den 11. titel.

Med "Less Talk" spiller trioen for første gang op til landets vinyl-aficinados. Der er kælet for lyden i rillerne, og lp-omslaget er i lækker udførelse.

Albummet er produceret og mixet af Dennis Ahlgren, som Vestbo Trio fortsat samarbejder med. Bl.a. har Dennis Ahlgren mixet alle de senere udgivelser.

3)

"Flowmotion". Udkommer i september 2013 digitalt, på cd og på vinyl, sidstnævnte i det lidt usædvanlige 10''-format (hvor lp'er sædvanligvis er 12'').

De fem numre er indspillet live foran et 25 m/k stort publikum i det aarhusianske Finland Studio. På den måde kombinerer Vestbo Trio studiets gode lyd med stemningen fra et levende publikum.

Den gode lyd understreges af, at albummet digitalt kan hentes ned som de såkaldte FLAC-filer - på udgivelsestidspunktet den bedste digitale lyd.

4)

"While You Were Gone". Det nye album varsles allerede i juni 2015 med Vestbo Trios hidtil eneste single, "All My Fingers Are Thumbs". Nummeret indleder albummet med i alt 10 numre, som følger et par måneder senere.

Trioen kalder selv albummet for sit hidtil bedste udspil - og det mest forskelligartede. Her er, som det siges, "bløde ballader, svampet blues og twangy guitar-stykker".

Producer er den erfarne Lars Skjærbæk.

5)

"Doppler Effect". I 2016 finder Michael Vestbo sammen med sin guitarlærer fra konservatoriet, Uffe Steen. Det ender med, at Vestbo Trio i 2016 og 2017 spiller en række koncerter sammen med Uffe Steen og hans band.

Albummet "Doppler Effect", som udkommer i marts 2018, rummer liveindspilninger fra denne turné, optaget på spillestedet Atlas i Aarhus. Albummet findes i to udgaver: på en blå vinylplade med syv numre (to fra hvert af de to bands og tre numre med alle på scenen) og i en cd- og digital udgave med 11 numre.

Udgivelsen markeres med endnu en række fælles koncerter i foråret 2018.

6)

"Gentlemen...". Nyeste udspil fra Vest Trio med udgivelsesdatoen 11. januar 2019.

De 10 numre er indspillet i november 2017 i Mark Knopflers studie British Grove i London, igen med Dennis Ahlgren som producer.

Trioen kalder selv albummet for "vores mest ambitiøse til dato". Igen blandes stilarterne: ballader, funk og - som det siges - "den dynamiske rocker 'Tip of the Hat', der skulle blæse støvet af dine højttalere".

Igen er der satset på en lydkvalitet ud over det vanlige. Og igen leges der med formaterne, for vinyludgaven af "Gentlemen..." kan fås med selve pladen i sort eller en spraglet grå.

0/0
Annonce
Kultur

Stort eksperiment i Folkets Hus: Så god lyd har du formentlig ikke hørt til en koncert før

Tophistorier

Kultur

Andreas Brantelid gæst ved kammermusikfestival på Nørre Vosborg

Kultur For abonnenter

Rottefælderevyen: Musikalsk grovfil

Nu gør han det igen. Jan Schou bygger om på sit ansigt, så han både skeler og rynker, og med ét sidder landets dronning foran os, mens vi knækker sammen af grin, for jeg ved ikke hvilket år i træk. Det er altid sjovt, når Schou er majestæten. Denne gang er hun i hård kamp med at skrive en fødselsdagssang til sin Joachim, og hendes overvejelser er ikke blot sjove, de er også grove i en grad, så det næsten er skammeligt at grine. Men skraldgrine, det gør vi, mens hun langer fornærmelser ud til højre og venstre. Humor må gerne være grænseoverskridende grov, når den har noget på hjerte, og det har Rottefælden tit. Der er for eksempel også øretæver til Danske Bank, pandadiplomatiet og udenlandske læger (en rumænsk slagter har fået job som læge og mangler ikke noget bortset fra en uddannelse), men desværre er der for få bank til den politiske magt. Jan Schou leverer en af sine bedste præstationer i år, for det hele spyttes ud med stort overskud og en smittende underholdningslyst. Fra dronning til pave i et velskrevet nummer, hvor messedrenge betragtes som en forlystelsespark, til gammel mand med bizarre udbrud på grund af høreproblemer, og til rollen som sig selv, der i små videosekvenser bryder grænseoverskridende ind på toilettet, under bruserne og i dobbeltsengen hos de andre for at plage dem om at medvirke i et nummer, som da det endelig rulles ud på scenen, er gakkende skægt i al sin elendighed. Mikkel Schrøder er også et plus for revyen. Ikke blot har han bidraget med gode ideer og fine numre, han er fremragende til at karikere, synger dejligt og har skabt et visuelt højdepunkt i form af et skyggespil om et almindeligt liv, hvor banken tager sin store del af kagen. Kiki Brandt, som er vendt tilbage til revyscenen efter 19 års pause, er især overbevisende i et nummer som selvcentreret operadiva. Hun har også skrevet et nummer om et ældrekor med stik til både nedskæringer og hævet pensionsalder. Christine Astrid Nielsen forfører særligt som lækker feminist, der går utroligt meget op i sit udseende, men ikke accepterer kommentarer: ”Hvad glor du på?”

Kultur

Lyt til Orkesterefterskolens elever og støt Knæk Cancer

Annonce