Annonce
Basketball

Lykkelige ligadamer vandt for første gang i 263 dage: - Jeg er utrolig stolt af dem

Sofia Paska med nummer 8 på ryggen var søndag rigtig dygtig til at stå lige under kurven og score for Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Netop på dagen hvor Lemvig Basket kunne slå rekorden for den værste periode i klubbens historie, løftede de hvidklædte værter hovederne og slog BMS Herlev Wolfpack med 79-76 i søndagens skræmmende gyser. Det er begyndelsen på et nyt kapitel, mener coachen.

Lemvig: Stående applaus fra publikum. Jubeludbrud på sidelinjen. Et kæmpe gruppekram midt på basketbanen.

Langt om længe lykkedes det for Lemvigs damer at bryde den katastrofale stime på intet mindre end ni nederlag i træk.

Søndag var stemningen euforisk, da slutfløjtet lød, og vestjyderne vandt efter en dramatisk afslutning mod BMS Herlev Wolfpack. For første gang siden marts var sejren hjemme.

- Jeg er fuldkommen overvældet, og jeg er utrolig stolt af spillerne. De viste den rette disciplin denne gang, og selvom jeg vidste, at vi nok en dag ville vinde, er jeg så glad for, at det nu endelig skete, lyder det fra Ivana Udovalieva, som også henter sin første sejr som chefcoach.

Annonce

Kampen i tal

Lemvig Basket - BMS Herlev Wolfpack 79-76 (18-21) (20-19) (24-15) (17-21)

Dameligaen

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 31, Julia Pöcksteiner 16, Kali Koenig 16.

Topscorere fra BMS Herlev Wolfpack: Emilie Gudmand Larsen 25, Ellen Marie Iversen 18, Katrine Jessen 11.

Hjertet oppe i halsen

To gange før har ligadamerne været tæt på at få point på kontoen, men i begge omgange snublede de før målstregen efter en svær fjerde periode.

Søndag var de sidste ti minutter igen hektiske. Kampen skiftede ofte ejermand, og med blot 35 sekunder tilbage scorede BMS Herlev Wolfpack på et flot 3-point-forsøg til stillingen 77-76.

Et tålmodigt angreb, der til sidst endte i hænderne på Cristina Pages Andreu, endte dog vellykket. Coachen på sidelinjen kunne ånde lettet ud efter resultatet på 79-76.

- Jeg svedte, og mit hjerte hamrede derudad, men jeg vidste, at vi ville klare skærene, griner Ivana Udovalieva.

Ligaens skarpeste skytte

Måske skyldtes coachens vedvarende tro på succes en meget velspillende Sofia Paska, der lige fra kampens begyndelse viste, hvor stort hendes potentiale er.

Den 23-årige center, der topper listen over ligaens topscorer, viste kynisme foran kurven og scorede hele 31 point i en kamp, hvor gæsterne fra Herlev sjældent fik dækket hende ordentligt op.

- De havde svært ved at holde styr på hende, og hun blev bare ved med at få åbne chancer, og så er hun altså god til at hamre boldene i kurven, siger Ivana Udovalieva med et smil i stemmen.

Ni ud af ni gange nettede hun bolden i kurven på straffe. Brandvarme Sofia Paska fra Canada har nu scoret 221 point på bare ti kampe.

Ny begyndelse

Det kan hurtigt komme til at lyde som en historie om blot én spillers pragtpræstation, men det er ikke hele sandheden.

En ægte fightermentalitet blandt Lemvigs fem spillere i tredje og fjerde periode var nemlig også medvirkende til den endelige triumf.

Ikke en eneste gang blev en af hjemmeholdets spillere udskiftet efter pausen, og selvom trætheden viste sig, nægtede værterne som kollektiv at give op.

- Vi forblev disciplineret og var gode til at gøre angrebene færdige. Vi havde kun 15 turnovers, og det er det laveste, vi har haft i sæsonen, fortæller Ivana Udovalieva, der nu håber, at krisen er slut.

- Det her er helt sikkert begyndelsen på noget nyt, for det giver spillerne mere motivation, en større glæde og mere positiv energi. Det giver den lille gnist, vi behøver for at vinde fremover, tilføjer hun.

Lemvig ligger sidst i ligaen og har to point op til Værløse Blue Hawks, der er modstanderen på lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce