Annonce
Struer

Lynghøj håber på udvidet test-kapacitet i Struer: Det vil være naturligt

 Foto: Johan Gadegaard
- Ser man på mængden af smittede, er der ikke stor forskel mellem Struer og Holstebro, siger Niels Viggo Lynghøj.
Annonce

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ser gerne, at der bliver givet mulighed for at få testet endnu flere af kommunens borgere.

Ikke mindst i lyset af det stigende lokale smittetryk - men også fordi, der nu bliver skruet op for testkapaciteten i nabokommunen Holstebro:

- Det er ikke fordi, at vi ikke gerne vil have mere testkapacitet i Struer. Det er bare ikke noget, som vi selv afgør, siger Lynghøj.

Han vil efter weekenden igen forsøge at komme i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre mulighed for, at endnu flere af kommunens borgere kan blive testet:

- Den smitteudvikling, som vi ser, er bekymrende. Ser man på mængden af smittede, er der ikke stor forskel mellem Struer og Holstebro.

Undrer du dig over, at den nye restriktioner som rammer Holstebro- men også øget testkapacitet - går uden om Struer?

- Jeg tror, at jeg vil sige det sådan, at det havde været naturligt at tage Struer med ind under samme model. Så stor forskel er der heller ikke i smittetallene, siger Niels Viggo Lynghøj.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut har Struer et incidenstal på 262 smittede pr. 100.000 borgere. I Holstebro er det tilsvarende tal 294 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce