Annonce
Kultur

Lyspunkt på en ellers sort dag for festivalerne: 90'er-fest fastholder og vil gå efter 5000 gæster

Vi Elsker 90'erne drømmer om, at vaccine, corona-pas og et faldende smittetryk kan føre til, at endnu flere må deltage i sommerens festivaler. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Med de nyeste udmeldinger lukker festivalerne på stribe. I Holstebro holder Vi Elsker 90'erne dog fast, mens Vandkraft er gået i tænkeboks.

Holstebro: En hurtig brainstorm over de festivaler, du kender, vil sikkert føre til, at langt størstedelen har aflyst som følge af corona og de reviderede genåbningsplaner, der netop er blevet fremlagt.

Roskilde Festival, Kilen Rock, Northside...alle lukket i år.

Men ikke Vi Elsker 90'erne. Festivalen meldte tirsdag ud, at den holder fast i sine planer - med et loft på 5000 deltagere.

Annonce

Den 21. august kommer turen til Holstebro, og arrangør Jan Nonboe er lykkelig over beslutningen.


Jeg er ked af det på vegne af alle de festivaler, som igen må aflyse. Jeg er til gengæld hamrende glad for, at vi får lov til at afvikle vores festival.

Jan Nonboe, arrangør af Vi Elsker 90'erne i Holstebro.


- Jeg er ked af det på vegne af alle de festivaler, som igen må aflyse. Jeg er til gengæld hamrende glad for, at vi får lov til at afvikle vores festival. Der er mange vindere i den beslutning - Holstebro, der kommer på landkortet, og foreningerne, der baserer meget af deres økonomi på det, de kan få gennem os. Det er hårdt, når en forening måske er vant til at få 50.000 kroner, der så pludselig er væk, siger han.

Vi lukker...billetsalget

Den lokale udgave af Vi Elsker 90'erne havde satset på at sælge op til 10.000 billetter. Med en begrænsning på 5000 har man "næsten allerede udsolgt", siger Jan Nonboe.

Den "mindre" udgave vil samtidig få en indvirkning på musikudbuddet. Den del er der endnu ikke overblik over.

- Vi lukker billetsalget nu til alle byer, og når vi har skabt et overblik over, hvor mange billetter der kan sælges i de enkelte byer med de nye forholdsregler, vil vi den 1. juni åbne for salg af de resterende billetter, oplyser hovedarrangør Riffi Haddaouii en pressemeddelelse.

Hos Vandkraft - Holstebros nyeste festival, der i debut-året sidste år blev aflyst på grund af corona - satsede man på 2500 gæster. Oprindeligt skulle festivalen foregå i et telt, men en af arrangørerne, Jørn Bruun, har tidligere fortalt, at man også har arbejdet med en Plan B uden telt for at overholde alle restriktioner.

Plan B og andre planer diskuteres i øjeblikket hos Vandkraft.

- Vi arbejder på noget og tager en beslutning sidst på ugen. Vi har nogle muligheder, der lige skal undersøges først, oplyser Jørn Bruun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce