Annonce
Danmark

Lyt: Charlotte blev overfaldet og truet med kniv af psykisk syge - Mit liv bliver aldrig det samme igen

Hvis man alene ser på antallet af retssager om vold og trusler, 41-årige Charlotte Bøegh er involveret i, skulle man tro, at hun har haft en karriere som bandemedlem. Det har hun ikke. Charlotte Bøegh er mor til tre og var indtil for halvandet år siden almindelig lønmodtager. Årsagen til de seks retssager om vold og trusler er, at hun har arbejdet i psykiatrien i knap ti år.
I sine knap ti år som ansat i psykiatrien i Vejle oplevede Charlotte Bøegh, at patienterne blev farligere. Selv blev hun blandt andet truet med kniv og overfaldet, og i dag står hun tilbage med en ødelagt hånd og ptsd. Nu opfordrer hun politikerne til for alvor at prioritere et løft af psykiatrien i den nye tiårsplan både for patienter og ansattes skyld.

Bid, spark, knytnæveslag og kvælningsforsøg. Trusler om drab, voldtægt og indespærring. Det er blot noget af det, som de ansatte på psykiatriske afdelinger i Middelfart, Aabenraa, Randers og Roskilde blev udsat for sidste år. Arbejdstilsynets nyeste tal, som Avisen Danmark har fået aktindsigt i, viser, at der er massive problemer med sikkerheden på en lang række afdelinger.

Ved mere end hvert fjerde tilsynsbesøg på psykiatriske afdelinger i 2020, kunne Arbejdstilsynet nemlig konstatere, at arbejdsmiljøloven var brudt, fordi vold og traumatiske hændelser ikke var forebygget tilstrækkeligt. Det er en stor stigning i forhold til årene forinden.

I podcasten Danmark i dag går vi tæt på en af de mange ansatte i psykiatrien, der har betalt en høj pris, fordi der ikke er styr på sikkerheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce