Annonce
Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Lyt til journalist Flemming Mønster læse sin artikel om Scandinavian Star op ved at klikke på afspilleren herunder:

Svend Eriksen bor med sin kone Kirsten Eriksen i aarhusforstaden Viby. De sidder og kigger på billeder fra branden på færgen Scandinavian Star, som fandt sted den 7. april 1990, hvor 159 mennesker døde. Fordi branden var påsat, er det den største drabssag i Skandinavien i fredstid.

Men den er aldrig blevet opklaret.

Annonce

Sven Eriksen mistede sin tvilligebror, Knud Erik, i branden. De voldsomme billeder har han fået af politiet, fordi han dengang spurgte dem om lov, og politiet var meget imødekommende.

Sagen er stadig politisk højaktuel. Folketinget retsordførere skal mødes med justitsminister Nick Hækkerup torsdag i denne uge for at tale om, hvordan efterforskningen skal gribes an her mange år efter.

Justitsministeren nævnte tilbage i oktober sidste år, at det var usandt, når hans forgængere igennem årene har oplyst til Folketinget, at dansk politi har undersøgt væsentlige spor i sagen.

I november gav han på et samråde støtte til, at der nu sker en ny undersøgelse af sagen.

Det er den undersøgelse, politikerne torsdag skal videre  med.

Men Svend Eriksen er ikke optimist.

- På den ene side begynder jeg at tro på, at der endelig bliver sat noget efterforskning i gang. Justitsministeren kan ikke gøre andet efter de udmelder, han er kommet med. På den anden side tvivler jeg på, at det fører ret meget andet med sig, end at det endnu engang bliver påvist, at der er begået fejl, og at der er en masse mistanker, man ikke kan følge op på af forskellige grunde, siger han.

 Vil du lytte til flere podcasts fra Podcasten Danmark? Klik her.

Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce