Kultur

Lyt til Orkesterefterskolens elever og støt Knæk Cancer

Kom og hør en underholdende og sjov koncert og støt Knæk Cancer, opfordrer eleverne fra Orkesterefterskolen. Pressefoto
To koncerter i den kommende weekend giver publikum mulighed for at donere penge til Kræftens Bekæmpelse.

Holstebro: Eleverne på Orkesterefterskolen i Holstebro har besluttet sig for at være en del af Knæk Cancer-projektet. Derfor arrangerer de to støttekoncerter, der finder sted i den kommende weekend.

- Vi er i fuld gang med at planlægge koncerterne, der ligger henholdsvis på lørdag og på søndag, fortæller fagottist, elev på Orkesterefterskolen og elevernes talskvinde, Nanna Else Johansen og fortsætter:

- Vi kommer til at stille op med forskellige størrelser af ensembler, helt fra kor og til solister.

Der vil være gratis entre, men man kan donere penge undervejs til Kræftens Bekæmpelse.

Den første af Orkesterefterskolens Knæk Cancer-koncerter finder sted den 15. juni i Nørreportcentret. Eleverne spiller spiller al slags musik, både romantisk, folkemusik, filmmusik og meget andet mellem klokken 13 og 15.

Den anden koncert foregår på Holstebro Kunstmuseum søndag den 16. juni klokken 14 til 15. Programmet vil være meget varieret med masser af klassisk musik fra flere forskellige perioder. Der vil være både små og store ensembler og kor.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Tophistorier

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Lemvig

Anlæg udvides med 1100 kvadratmeter og ny rørledning føres over fjorden: Spildevand fra Lemvig skal pumpes videre til Harboøre

112

Brandmænd kæmpede 18 timer for at få slukket brand: Reddede 80 svin

Annonce