Annonce
Holstebro

Må droppe politisk topmøde i arenaen: Mette Frederiksen meldte afbud

Holstebro-Struer Landboforening og det nye erhvervsråd ville fylde arenaen med tilskuere og partilederne fra alle partier. Men torsdag aften døde ideen. Arkivfoto.
Holstebro-Struer Landboforening og det nye erhvervsråd ville fylde arenaen med tilskuere og partilederne fra alle partier. Men torsdag aften døde ideen.

Holstebro: De havde allerede tilsagn fra adskillige partiledere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde sagt ja, hvis Socialdemokraternes partiformand Mette Frederiksen også kom.

- Og havde vi de to, så ville vi nok også have fået de sidste med, siger Anders Nørgaard, næstformand i Holstebro-Struer Landboforening.

Men torsdag aften kom den endelig besked fra socialdemokraternes partiformand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen.

- Hun kunne ikke deltage, fortæller Anders Nørgaard.

Dermed faldt ønsket om at lave et politisk topmøde i Nordvestjylland også til jorden:

- Det er vi da kede af. Vi havde et ønske om at lave et ordentlig brag, hvor vi virkelig kunne få sat nogle af de emner, der også fylder i vores del af landet, på dagsordenen. Ud over partilederne ville vi have lavet en halvleg, hvor vi så inviterede de lokale kandidater, fortæller Anders Nørgaard, der allerede var langt fremme i planlægningen, da afslaget fra Frederiksen kom.

- Team Tvis Holstebro havde lovet at lave valgflæsk, og vi kunne have fået en fantastisk aften, siger Anders Nørgaard.

Har I fået en begrundelse på afslaget?

- Nej. Vi har bare fået at vide, at hun ikke kan deltage, fortæller Anders Nørgaard, der fortæller, arrangementet var planlagt til den anden onsdag i den valgkamp, som alle venter på bliver udskrevet.

Tænker os om

Anders Nørgaard fortæller, at man nu vil gå i tænkeboks weekenden over og så forholde sig til, hvordan organisationen skal forholde sig i valgkampen.

- Nu tænker vi os lige om. Men det kan godt være, at vi ender med et klassisk valgmøde i auditoriet i Nupark, siger han.

Det er ikke kun i det nordvestjyske, at man har haft vanskeligt ved at få de to statsministerkandidater til at stille op mod hinanden.

Ifølge Dagbladet BT så har flere organisationer og medier uden held forsøgt at lave dueller mellem de to statsministerkandidater. Lars Løkke Rasmussen har, ifølge avisen, sagt ja til seks dueller, men Mette Frederiksen har kun sagt ja tak til to – en på hver af de to store tv-stationer.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at hun ikke vil stille op og møde borgerne og statsministeren, siger Venstres Thomas Danielsen.

- Men det er desværre et billede, vi har set mange gange.

Det har ikke været muligt at få afslaget uddybet hos socialdemokraterne før deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce