Annonce
Kultur

Måbjerg IF tvunget til at finde andre indtægter efter kuldsejlet Rock i Holstebro

Årene med Rock i Holstebro-overskud har gjort, at arrangøren Måbjerg IF har kunnet udvikle sig ved eksempelvis at få lavet et nyt klubhus. Arkivfoto
- Det er trist, men det er også trist at bruge en masse energi på noget, der ikke giver overskud, siger fodboldklubbens formand Ivan Frederiksen, der ikke med vemod ser tilbage på Rock i Holstebro, som gennem 18 år blev synonymt med Måbjerg IF.
Annonce

Holstebro: Klubhuset blev undfanget midt på en sportsplads, måske til lyden af Rasmus Seebach.

Det samme gælder noget af Måbjerg IF's bane- og lysudstyr.

Den fødekæde må fodboldklubben fra det nordlige Holstebro nu se bort fra. Rock i Holstebro indgav for nylig sin konkursbegæring, og dermed er det slut med 18 års festival, som netop Måbjerg IF stod bag.

Dermed er en potentiel indtægtskilde afskåret for en klub, der i forvejen ikke er velhavende; på penge i hvert fald.

- Jeg har nedskrevet 20-25 forskellige andre muligheder, siger formand Ivan Frederiksen, som også er en del af bestyrelsen bag Rock i Holstebro.

Ingen af ideerne er konkrete endnu, og de når ikke at blive til noget i år. Men noget er der brug for, hvis klubben skal videreudvikles, siger formanden:

- Rock i Holstebros konkurs får os til at se på andre indtjeningsmuligheder. Kontingentet gør det i hvert fald ikke i sig selv, og fordi vi i forvejen ikke har medlemmer med de højeste indtægter, så kommer vi ikke til at røre ved kontingentet i form af en stigning. Vi vil kigge andre steder hen.

Klubben sælger i forvejen juletræer og har senest forsøgt sig med en kirkekoncert, der blev udsolgt. Der peges desuden på, at man vil opgradere sponsorsamarbejdet yderligere.

Måbjerg IFs fremtid er på ingen måde truet, understreger formanden.

- Vi er på rette vej, men man vil jo også gerne udvikle sin klub, for eksempel så vi kan få noget kunstgræs engang, og det er her, at arrangementer med ekstra indtægter kommer ind. Vi er en klub, der altid er på vej, og det vil vi gerne fortsætte med.

Annonce

Trist - og dog

Selvom Rock i Holstebro var et af årets store musikarrangementer, der eksempelvis har finansieret det nye klubhus i 2017, så var det ikke ensbetydende med en fast stor indtægt.

- Det er ikke mange penge, det drejer sig om for os. Det er jo kun i to ud af de seneste ni år, eller noget i den stil, at Rock i Holstebro har haft overskud. Så det er ikke sådan, at vi er vant til at få masser af penge, siger Ivan Frederiksen.

- Det er da trist, at det er forbi med Rock i Holstebro, men det er også trist at bruge en masse energi på noget, som ikke giver overskud. Jeg er ikke så nostalgisk anlagt i den forbindelse, men min primære opgave er også at drive en fodboldklub og ikke at være noget ved musikken. Ja, det er trist, men så er det nemmere for eksempel at lave et par kirkekoncerter, hvis det giver overskud, tilføjer han.

For to år siden gik Rock i Holstebros bestyrelse efter uenig om kursen samt et forslag om et vederlag til den daværende formand.

Det lykkedes ikke den nye bestyrelse, hvori Ivan Frederiksen og to andre bestyrelsesmedlemmer fra Måbjerg siden kom til, at få et overskud i de to år inden konkursen.

Ærgrer du dig over noget?

- Det er ikke noget, jeg tænker meget over. Det er et overstået kapitel. Så det vil jeg undlade at kommentere på.

Var det en fejl at "udskifte" bestyrelsen dengang?

- Nej. Det er to år siden, og der er ikke grund til at koge suppe på fortiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce