x
Annonce
Danmark

Måden, oplysningerne om Bios kom frem på var forkert - men Falck gjorde det hårde arbejde

Falck: Inden man risikerer at koge over af forargelse over de metoder, Falck har benyttet sig af i forhold til Bios, vil jeg minde om, at Falck fik gjort det, som regionen burde have gjort, nemlig at undersøge, hvad det var for et firma, der kunne klare det hele for det halve.

Offentliggørelsen af Bios' regnskaber og selskabskonstruktioner er en smædekampagne i sig selv.

Meget forståeligt, at mange reddere ikke havde lyst til at søge ved Bios. Mig bekendt er der ingen lov, der siger, at man skal fyre sine medarbejdere, når en konkurrent får en stor ordre.

Ingen Kloge-Åger har indtil nu beskyldt Falck for at give urigtige oplysninger om Bios; sandheden var skræmmende nok, det er kun måden, hvorpå de er fremkommet.

At regionen var forblændet, så vi, da de lavede en politisk fejludbetaling. En journalist måtte fortælle regionen, at der kun er 12 måneder i et år, og at det var ulovlig erhvervsstøtte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ny og stor mølle på vej i Thyborøn

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce