Annonce
Danmark

Måden, oplysningerne om Bios kom frem på var forkert - men Falck gjorde det hårde arbejde

Falck: Inden man risikerer at koge over af forargelse over de metoder, Falck har benyttet sig af i forhold til Bios, vil jeg minde om, at Falck fik gjort det, som regionen burde have gjort, nemlig at undersøge, hvad det var for et firma, der kunne klare det hele for det halve.

Offentliggørelsen af Bios' regnskaber og selskabskonstruktioner er en smædekampagne i sig selv.

Meget forståeligt, at mange reddere ikke havde lyst til at søge ved Bios. Mig bekendt er der ingen lov, der siger, at man skal fyre sine medarbejdere, når en konkurrent får en stor ordre.

Ingen Kloge-Åger har indtil nu beskyldt Falck for at give urigtige oplysninger om Bios; sandheden var skræmmende nok, det er kun måden, hvorpå de er fremkommet.

At regionen var forblændet, så vi, da de lavede en politisk fejludbetaling. En journalist måtte fortælle regionen, at der kun er 12 måneder i et år, og at det var ulovlig erhvervsstøtte.

Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Geologen savnede jord under neglene

Debat

Debat: Aggressioner med støtte fra Trump.

Israel går igen til valg, og det vil være en ulykke for både israelere og palæstinensere, hvis Benjamin Netanyahu vinder. Han ligger selv langt ude på højrefløjen og vil der ud over basere sin regering på religiøse fundamentalister fra det endnu mere ekstreme højre. Der er i bogstaveligt forstand ingen grænser for Netanyahus aggressioner. Han er desuden opmuntret af støtten fra Trump, der sjældent undgår at puste til konflikten. Netanyahu leger som sædvanlig med ilden og har i valgkampen spillet ud med et kynisk stunt. Nu vil han inddrage de israelske bosættelser i Jordan-dalen og på den måde udvide Israels territorier yderligere. Dette brud på Folkeretten og international ret vil bombe fredsprocessen langt tilbage. Lige her og nu til ubodelig skabe for den palæstinensiske befolkning, men også til stor skabe for israelerne selv på bare lidt længere sigt. Palæstina reduceres til en endnu mindre enklave midt i Israels territorium, og palæstinenserne står tilbage som taberne med færre rettigheder. FN advarer mod udviklingen, og Danmark må også på banen med klare meldinger. En to-stats-løsning med sikre grænser og gensidig respekt mellem befolkningsgrupperne er den eneste langtidsholdbare og civiliserede vej at gå. Netanyahu er farlig for israelere, palæstinensere og muligheden for fred.

Annonce