Annonce
Lemvig

Målet er nået - nu kan jeg trække mig

Svend Aage Povlsgaard er nået i mål med at skaffe 15 millioner kroner til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus. Nu overlader han det videre arbejde til lokale ildsjæle. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Indsamlingen af 15 millioner kroner til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus er nået, og derfor kan den tidligere uddannelsesleder trække sig fra styregruppen
Annonce

Nørre Nissum: De sidste to millioner er nu i hus til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus. 15 millioner er i hus, og dermed er målet nået.

Det er Realdania, der har givet 1,5 millioner kroner, mens den lokale LAG har givet de sidste 500.000 kroner.

Dermed er tre års arbejde, som den tidligere uddannelsesleder på VIA i Nørre Nissum, Svend Aage Povlsgaard, har stået i spidsen for og været fundraiser, udført. Hermed takker han af og overlader projektet til lokale kræfter.

- Jeg skal jo ikke sidde og arbejde med sådan et lokalt projekt, når jeg er bosiddende i Holstebro. Det har været en spændende men lang proces. Det er derfor med stor lettelse, at vi nu er helt i mål med finansieringen. Hermed er mit arbejde færdigt, og jeg overlader det trygt til de lokale kræfter at realisere projektet, siger Svend Aage Povlsgaard.

Nye medlemmer af styregruppen er forstanderen på Fenskær Efterskole, Niels Kirk, samt  hf-inspektør Tina Gade.

Det nye  musik- og kulturhus skal være med med koncertsal, øvelokaler og plads til kreativ udfoldelse i de gamle seminariebygninger, der i dag huser VIAs læreruddannelse og hf i Nørre Nissum.

Finansieringen

Finansieringen ser således ud:

A.P. Møller Fonden 8.000.000 kr.

VIA University College 4.000.000 kr.

Realdania 1.500.000 kr.

Færch Fonden 500.000 kr.

LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 500.000 kr.

Lemvig Kommune 500.000 kr.

Styregruppen bag projektet består af repræsentanter fra VIA University College, Nørre Nissum Borgerforening samt Skolebyen Nørre Nissum. Her er glæden over nyheden om bevillingerne naturligvis stor.

Annonce

Et samlingssted

- Vi er selvfølgelig meget glade for alle bevillinger, som gør dette projekt muligt. Nu skal vi i gang med det konkrete arbejde. Vi har planer om at totalrenovere den gamle lovsangssal ud mod Gudumvej samt en række tilstødende undervisnings- og øvelokaler. Derudover vil vi gerne etablere en åben café, så byen får et nyt flot samlingssted for musik, teater, foredrag og mange andre lokale kulturaktiviteter, forklarer Ove Damgaard, der er medlem af styregruppen.


Det er med stor lettelse, at vi nu er helt i mål med finansieringen. Hermed er mit arbejde færdigt, og jeg overlader det trygt til de lokale kræfter at realisere projektet

Svend Aage Povlsgaard, fundraiser og initiativtager til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus


- Projektet er et eksempel på, hvordan et stærkt lokalt samarbejde og samspil mellem uddannelser, kulturliv, beboere og ildsjæle gavner kulturlivet i en landsby som Nørre Nissum. Vi vil gerne give de bestående lokaler et nyt liv, så de kan udnyttes på en endnu bedre og bæredygtig måde til gavn for lokalsamfundet. Både læreruddannelsen, HF-afdelingen og kostskoleafdelingen, efterskolerne, seniorhøjskolen og de små lokale musik- og kulturforeninger vil forhåbentligt få deres daglige gang i huset, som bliver åbent for alle, siger Morten Bramming, der er medlem af styregruppen og bosat i Nørre Nissum.

Annonce

Planlægningen af den næste proces

Styregruppen har været samlet for at drøfte den videre procesplan, blandt udpegning af arkitekter, som skal give et bud på hvordan huset skal udformes. Denne drøftes med repræsentanter fra A.P. Møller Fonden, inden arbejdet sættes i gang.

Sideløbende hermed nedsættes lokale arbejdsgrupper, hvis opgave bliver at give inspiration til huset indhold.

Annonce
Annonce
Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce