Annonce
112

Tre unge mænd i havsnød - ankerkæden sprang, og båden begyndte at drive

​Tre unge mænd blev lørdag hjulpet sikkert i havn af Marinehjemmeværnet fra Struer. Arkivfoto: Henning Kristensen
MANØ-fartøjet fra Marinehjemmeværnets Flotille 112 Thyborøn skulle egentlig bare have været på farvandsovervågning lørdag eftermiddag, men blev pludselig del af en mindre redningsaktion
Annonce

Struer: Egentlig skulle fartøjet MHV 902 MANØ, der normalt holder til i Struer Havn og er en del af Marinehjemmeværnets Flotille 122 Thyborøn, bare på sin første farvandsovervågning efter corona-nedlukningen, men der blev hurtigt noget at lave. Det oplyser Marinehjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Klokken 13.52 lørdag eftermiddag kom der nemlig en melding om, at en båd i Limfjorden omkring revlen ved Lundø Hage oplevede motorstop. De tre unge mænd i båden havde gjort, som man skulle, nemlig kastet anker - men ankerkæden sprang, og båden begyndte at drive.

MANØ befandt sig omkring Thisted, så der var et stykke til den havarerede båd, så en gummibåd med to mand blev sat i vandet og satte kurs mod de tre mænd i den drivende båd.

Da de tre frivillige fra besætningen på MHV 902 MANØ nåede frem klokken 15.50 viste det sig, at båden med de tre unge mennesker lå og bankede mod jordtangen ved Lundø Hage. Folkene fra gummibåden kunne nærmest gå hen til dem, og fik båden trukket fri og slæbt til Skive Havn.

- Vores folk fra gummibåden kunne nærmest gå hen til dem. De fik gummibådens hanefod (særligt tov til slæbeopgaver red.) over, og så trak gummibåden dem fri, og så kom de på slæb til Skive Havn, fortæller Lillian Marcussen.

Efter at have afleveret tre meget glade og taknemmelige unge mennesker i Skive Havn, returnerede gummibåden til MANØ, som genoptog den planlagte farvandsovervågning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce