Annonce
Danmark

Mænd bag illegal cigaretfabrik sigtet for at fremstille mindst 45 millioner ulovlige cigaretter: Nu er de fængslet

Det er på gården her, at mændene angiveligt har produceret de mange millioner cigaretter. Onsdag over middag var der fortsat politi på stedet. Foto: Casper Vagner Christensen
Ifølge sigtelsen mod 13 udenlandske mænd har de produceret mindst 45 millioner ulovlige cigaretter. Samtidig skulle staten være blevet snydt for 80 millioner kroner. Onsdag blev mændene varetægtsfængslet.

Cigaretfabrik: Det er ikke hver dag, at 13 sigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør på samme tid.

Men det var ikke desto mindre tilfældet, da otte ukrainere og fem polakker onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, efter de tirsdag aften var blevet anholdt og sigtet for at drive en illegal cigaretfabrik på en landejendom i Vamdrup syd for Kolding.

De 13 blev delt op i to hold - et ukrainsk hold og et polsk hold, som retsformanden kaldet det - og ganske usædvanligt fremstillet i hver sin retssal. Avisen Danmark var på plads i retssal 11, hvor de otte ukrainske mænd én efter én sad på række ved siden af deres forsvarer, advokat Johnny Norup.


Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet.

Morten Vegger, vicepolitiinspektør


Selv om de to hold var skilt ad, var sigtelsen mod dem den samme. De 13 sigtes for at have produceret ikke under 45 millioner ulovlige cigaretter med henblik på videresalg i Europa. De  sigtes desuden for at have undladt at betale afgifter, sådan at den danske statskasse blev unddraget for over 78,8 millioner kroner.

De 13 mænd er også sigtet for groft smugleri ved at smugle råtobak ind i Danmark. Alle 13 nægtede sig skyldige, ligesom de nægtede at udtale sig.

Annonce

Koordineret samarbejde

Det var afdelingen Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi, der tirsdag slog til mod landejendommen. Ved aktionen blev de 13 mænd, der er i alderen 32-70, anholdt.

Anholdelserne skete efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og udenlandske politimyndigheder har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

- Ved aktionen blev der beslaglagt cirka 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Dørene blev lukket for offentligheden under grundlovsforhøret. Særlig Efterforskning Vest oplyser dog på Twitter, at alle 13 mænd er varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce