Annonce
Erhverv

Mølleparken Thor kan påvirkes

De virksomheder, der vil give tilbud på at opføre den nye havmøllepark Thor kan selv få indflydelse på parkens størrelse og udformning

Vestkysten: Når den kommende havmøllepark, Thor, sendes i udbud, får tilbudsgiverne mulighed for at påvirke parkens størrelse og udseende.

Thor skal nemlig sende i et såkaldt "udbud med forhandling". Det vil sige, at deltagerne kan forhandle om de betingelser, som de vil opføre parken på. Deltagerne kan for eksempel afgive tilbud, hvor risikoen bliver delt eller minimeret. Parken skal have en effekt på minimum 800 MW, men vinderen vil også få mulighed for at regne på en park, hvor der etableres 1000 MW. Det ventes alt sammen at gøre den kommende havmøllepark billigere.

Som noget nyt skal deltagerne også give tilbud på det kabel, der skal føre el i land. Tidligere har Energinet.dk stået for at etablere en transformer på en platform, hvorfra strømmen bliver ført i land med søkabler. Denne opgave bliver nu lagt over på vinderen af det kommende udbud som som en del af det samlede projekt. Energinet skal fortsat stå for etablering og drift at nettilslutningen på land fra den kystnære station til transmissionsnettet, men vinderen af udbuddet skal betale Energinets omkostninger til etablering af nettilslutningen.

Betingelserne skal dog først godkendes af Europa-Kommissionen, så derfor ventes betingelserne for at deltage i udbuddet først klar midt på året.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Annonce