Annonce
Læserbrev

Møller. Vesterhav Nord Havvindmølleparks placering

Debat: Hvorfor udsender Vattenfall en pressemeddelelse den 28. januar om, at møllerne kun kan stå på 1 række og helt mod syd i opstillingsområdet, og samtidig roser de endda sig selv for at have taget hensyn til lokale krav om at få møllerne længst muligt ud fra land?

To uger forinden udsendte Miljøstyrelsen en såkaldt afgrænsningsudtalelse, der definerer, hvad der skal indgå i den nye Miljøkonsekvensrapport, som Vattenfall skal udarbejde. Der kan ikke ændres på det udlagte opstillingsområde men: Vattenfall skal derimod forholde sig til for eksempel alternative opstillingsmønstre og mølletyper, og begrunde de trufne valg, herunder foretage en sammenligning af miljøpåvirkningerne ved den løsning, som gennemføres, i forhold til de fravalgte alternativer. Blandt andet vil Energistyrelsen lægge vægt på, at miljøkonsekvensrapporten skal belyse den visuelle indvirkning fra projektet ved opstilling af møllerne i flere rækker, da dette er et væsentligt punkt fra høringssvarene på grund af reduktionen i den horisontale udbredelse af projektet.” (s.8)

Her fremgår det tydeligt, at det af blandt andet Danmarks Naturfredningsforening foreslåede opstillingsmønster længst mod nordvest skal behandles som et muligt alternativ. Det er et mønster, der sikrer størst mulig afstand til Bovbjerg. Når Miljøkonsekvensrapporten kommer i høring, skal alle kritikere af projektet have fokus på behandlingen af den alternative placering og dens fordele.

Genrefoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Lemvig

Råd til virksomheder over Skype

Læserbrev

Corona. Kirkerne bør kunne holde åbent i påsken

Debat: Corona-krisen er ovre danskerne, og det samme er påsketiden snart. Det er en vigtig højtid for mange af os - ja, påskedag er jo faktisk en af de helligste dage i kirkeåret. Som det ser ud nu, har regeringen dog valgt at lukke kirkerne på grund af corona. Jeg mener dog, at vi bør give kirkerne lov til at holde åbent i påsken - på forsvarlig vis. For hvis butikker som Bilka og Føtex kan få dispensation til at holde åbent i påsken, kan vi også åbne kirkedørene. Jeg har fuld tiltro til, at kirkegængerne godt kan finde ud af at holde afstand og vise hensyn. Jeg er også helt overbevist om, at kirkerne rundt om i lokalsamfundene gerne vil holde gudstjenester og godt kan afvikle dem med respekt for de forholdsregler, der skal tages. Derfor har jeg sagt til kirkeministeren, at kirkerne bør kunne holde åbent, så længe reglerne bliver fulgt som i den øvrige del af samfundet. Det ønske bør ministeren rejse i regeringen og løfte sammen med kirkerne. For tanken om, at kirkerne vil være lukkede i påsken, gør mig rigtig trist. At kunne fejre kristelige højtider er vigtigt for vores kultur, selvforståelse og sammenhængskraft. Nogle danskere vil også have behov for at kunne bede en bøn og finde trøst i kirken disse dage. Det synes jeg, at man skal have lov til. Vi står i en svær tid, hvor mange af os konfronteres med en pandemi, som COVID-19 er. Netop nu er det vigtigt, at vi giver plads til troen. Jeg mener derfor, at vi i fællesskab skal se på, hvordan vi kan give folkekirkerne mulighed for at skabe plads. Plads til de mennesker, der har brug for at støtte sig til deres religion i en svær tid.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce