Annonce
Lemvig

Maagaard Glas er aktuel i julen

De skrøbelige trolde i glas tager imod hos Maagaard Glas. Pressebillede
Udstiller trolde og medvirker i kunst-julekalender fra Viborg Stift
Annonce

Bøvlingbjerg: Glaskunstner Agnethe Maagaard i Bøvlingbjerg har valgt at lade trolde indtage sit værksted hen over julen.

Sidste år deltog hun i troldefesten på Nr. Vosborg i forbindelse med dronningens kostumer til balletten"Et Folkesagn". I år lever trolde-temaet videre i galleriet Maagaard Glas.

- For godt 20 år siden startede jeg med at lave små glasfigurer på en pind. Men jeg fandt ud af, at livet er for kort til 500 nissemænd. Derfor begyndte jeg med arbejde med glasset som kunst i stedet for brugskunst. Jeg havde lyst til at eksperimentere og udtrykke mine tanker i glasset, fortæller Agnethe Maagaard.

Annonce

Julekalenderen

Det har hun gjort i flere forskellige sammenhænge, og derfor vil man hen over julen også møde hende i en kunst-julekalender, der produceres af Viborg Stift. Agnethe Maagaard har blandt andet udsmykket Dybe og Fjellerup kirker, hvor hun har genfortalt historier i glasset ud fra de kristne symboler og budskaber.


For godt 20 år siden startede jeg med at lave små glasfigurer på en pind. Men jeg fandt ud af, at livet er for kort til 500 nissemænd. Derfor begyndte jeg med arbejde med glasset som kunst i stedet for brugskunst.

Agnethe Maagaard, glaskunstner


Det er udsmykningen i Dybe Kirke, der indgår i den nye julekalender, hvor sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen sammen med fotografen Henrik Helms besøger 27 kirker rundt i Midt- og Vestjylland.

Vinduet hos Maagaard Glas tager sig allerede meget fantasifuldt ud. Pressebillede

- Jeg er optaget af, hvad de kunstværker fortæller om den kristne tro, og hvordan de tolker den menneskelige tilværelse, forklarer Troels Laursen.

Annonce

Mosaikker

Afsnittet fra Dybe Kirke, der bliver vist 19. december, fortæller historien om Agnethe Maagaards to glasmosaikker, der viser en ildlue stå op af en tornebusk uden at fortære den.

- Og da Moses kommer den nær, opdager han, at det er Gud. Opstandelseshåbet er lagt ind i form af en lys åbning over tornebusken, fortæller Troels Laursen.

Hos Galleri Maagaard kan man opleve, hvordan Agnethe Maagaard arbejder med glad, og man kan også vinde unikt kunst ved besøg i galleriet, hvor der også serveres gløgg og brune kager.

Alt sammen i corona-sikker afstand til hinanden.

Maagaard Glas vil blandt andet holder juleåbent i weekenderne 21/22 november og 5/6 december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce