Annonce
Lemvig

Maagaard indtog Dubai

Et stort foto med Agneths Maagaards skibe med sejl på et tæppe, der ligner et hav, prydede standen på World Art Dubai. Privatfoto

Agnethe Maagaard kåret som nummer to på international udstilling i Dubai med 300 udstillere - og hun har fået kontakter, der kan betyde meget spændende opgaver

Bøvlingbjerg: Man er ikke uvant med Agnethe Maagaards fornemme glas-kunst ude i verden. Nu har en ny del af verden fået øjnene op for den, og måske venter der spændende opgaver for den travle indehaver af Maagaard Glas i Bøvlingbjerg.

I hvert tilfælde har hun gjort sig meget positivt bemærket, da hun var inviteret til den anerkendte udstilling World Art Dubai. Ved udstillingen i Dubai var der 300 deltagere, som var sluppet gennem nåleøjet til at være med. Agnethe Maagaard havde været i Dubbai sidste år, hvor hun havde kataloger med som bevis på sit arbejde. Og det havde imponeret arrangøren så meget, at man havde sendt hende en invitation til at være med i år. Og den chance lod Agnethe Maagaard ikke gå fra sig. Hun havde en hel delegation på 13 personer af familie og venner med til Dubai, hvor hun fik en stand på en meget synlig placering.

Det viste sig, at der var en lille nabostand, som kom til at stå tom, og dne inddrog Agnethe Maagaard så. Og det var hun en kort stund ved at fortryde.

- Jeg er ikke så god til engelsk. Så da der kom en delegation fra arrangørerne forbi og sagde, at jeg var shortlisted, blev jeg helt bange for, jeg havde gjort noget forkert. Jeg forvekslede det med blacklisted og troede, jeg skulle smides ud. Men det var noget helt andet. Jeg var kommet med i finalen om bedste udstiller, og det endte med, jeg blev nummer to ud af de 300. Så det var jeg meget tilfreds med, fortæller Agnethe Maagaard.

Hun havde ladet sig inspirere af farverne, naturen, og hvad kulturen i Dubai ellers byder på. Hun havde blandt andet lavet sejl, som på bådene ved den arabiske halvø, og et stort foto, hvor de var sat på et tæppe, der lignede et hav, prydede endevæggen i udstillingen.

Det vigtige ved sådan en udstilling er ikke umiddelbart at få solgt noget.

- Det spørger folk altid om. Men det vigtige er at blive kendt og få kontakter, og det fik jeg.

Først og fremmest var der et stort byggefirma, der var meget interesseret. Det var ikke noget almindeligt firma. Det var det firma, der stod bag bygeriet af verdens højeste bygning, som ligger i Dubai. Og firmaet står bag en række hoteller.

- Hotel Atlantis ligger lige, hvor de berømte palme-øer starter i Dubai, og hotellet skal renoveres. Her var de interesseret i min kunst til udsmykningen. Nu venter jeg jo spændt på, om det bliver til noget, og hvad de eventuelt gerne vil have. Der var også andre spændende kontakter, som jeg håber at høre fra, og hvis man vælger min kunst, så vil det være en blåstempling i den verdensdel, og så er det ikke til at vide, hvad der sker. Køber de, er der mange andre, de rogså vil gøre det

Det gør selvfølgelig også indtryk, at Agnethe Maagaards kunst er valgt to gange til gaver til dronningen i Danmark, og der er også en prins fra Saudi Arabien, der er blevet begavet med kunst fra Agnethe Maagaards hånd.

Ud over udstillingen fik familie og venner en tur ud af det med oplevelser i Dubai. Blandt andet var man til selskab på verdens største yacht, og på den 18 dage lange tur var der også tid til familiebesøg, og naturligvis turistbesøg til det, man skal se i Dubai.

Så Agnethe Maagaard er vendt hjem med masse af inspiration og masser af håb om spændende opgaver i fremtiden.

Det er også tiltrængt, efter hun sidste år havde den forfærdelige oplevelse, at hun blev involveret i en trafikulykke, hvor der var en, der kørte ind i hende, og hun trillede rundt i bilen på en mark.

- Det kunen være gået værre, men det beskadigede min skulder, så jeg ikke kunne arbejde i et halvt år. Det gjorde, at det ikke kun var nyt, jeg havde med til Dubai, for jeg kunne ikke nå at lave mere. Så der var også noget af det gamle, der kom med, men det gjorde så ikke noget, siger Agnethe Maagaard, som nu er helt parat til nye arbejder. Og det er godt, da hun har bestillinger liggende på kirkekunst med mere, som hun nu skal udføre.

Det internationale publikum var flittige gæster, og her hilser en gæst fra værtslandet på Agnethe Maagaard under et besøg. Kontakter til spændende opgaver er skabt. Privatfoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce